Αντί να …τον πληρώσουν για αγορά κοσμήματος του απέσπασαν 200 €!

Νέα διαδικτυακή απάτη, με θύμα Βολιώτη επαγγελματία

Τέλος δεν έχουν οι διαδικτυακές απάτες που βάζουν στόχο, τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων ανθρώπων, που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Τις προηγούμενες μέρες ένας ακόμη επαγγελματίας Βολιώτης έπεσε θύμα άγνωστων απατεώνων, που «εκεί που του χρωστούσαν… του πήραν και το βόδι»!
Όπως προέκυψε μετά από μήνυση κατ’ αγνώστων που κατέθεσε στην Αστυνομία, άγνωστος άνδρας έδειξε ενδιαφέρον να αγοράσει από το χρυσοχοείο που διαθέτει στον Βόλο ένα κόσμημα αξίας 200 €.
Αφού συμφωνήθηκαν τηλεφωνικά τα διαδικαστικά, έφτασε η ώρα της πληρωμής, ώστε να σταλεί το κόσμημα στον αγοραστή.
Με τηλεφωνικές οδηγίες του άγνωστου, ο επαγγελματίας πήγε σε μηχάνημα ATM και αφού ο άγνωστος του έδωσε τηλεφωνικές οδηγίες για τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει, του ζήτησαν να πληκτρολογήσει τον κωδικό που ανάληψης μετρητών που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο, δήθεν για να πληρωθεί.
Στην πραγματικότητα όμως μόνο αυτό δεν έγινε, καθώς ο απατεώνας που μιλούσε μαζί του είχε συνεργό και όταν ο ανυποψίαστος επαγγελματίας πληκτρολόγησε τον κωδικό, ο δράστης ενημέρωσε τον συνεργό του, που από άλλο ΑΤΜ της χώρας «τράβηξε» 200 € από τον λογαριασμό του Βολιώτη!
Βλέποντας ο επαγγελματίας ότι όχι μόνο δεν πληρώθηκε για το κόσμημα, αλλά έλειπαν από τον λογαριασμό του 200 €, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Αστυνομία.
Η συγκεκριμένη απάτη κάνει θραύση εδώ και καιρό και παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών, καθημερινά πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα επιτήδειων.
Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενδίδουν σε τηλεφωνικές οδηγίες που δίνονται από άγνωστα άτομα και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν κωδικούς τραπεζικών υπηρεσιών, γιατί το σίγουρο είναι ότι θα βγουν χαμένοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.