Απ. Βανταράκης στο Ράδιο Ένα: «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία…»

Με την έννοια των κρουσμάτων και την επικινδυνότητα που έχουν κάποιες ομάδες πληθυσμού

Το γεγονός ότι το κράτος και οι πολίτες, πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τον κορωνοϊό, χωρίς πανικό γιατί δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία με την έννοια των κρουσμάτων και την επικινδυνότητα που έχουν κάποιες ομάδες πληθυσμού, τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Απόστολος Βανταράκης καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων.
Ο καθηγητής, τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τα κρούσματα και τα λύματα, προκύπτει ότι είμαστε σε χαμηλότερα νούμερα απ’ ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, χωρίς να σημαίνει παράλληλα κάτι αυτό.

«Να επικρατήσει ψυχραιμία»

«Θα έλεγα να έχουμε έναν πολλαπλό έλεγχο για όλα τα αναπνευστικά νοσήματα, γιατί έχουμε και τη γρίπη, άρα ο πληθυσμός πρέπει να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό και τη γρίπη, ειδικά οι μεγάλοι σε ηλικία και όσοι έχουν χρόνιο νόσημα», τόνισε ο κ. Βανταράκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτη προτεραιότητα είναι αυτό, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός που δεν έχει προβλήματα υγείας πρέπει να είναι προσεκτικός σε κλειστούς χώρους, ειδικά τώρα που ο καιρός γίνεται πιο κρύος.
Γενικά, τόνισε, πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, χωρίς πανικό και ο πληθυσμός πρέπει να έχει γνώση της δημόσιας υγείας και να μην ακούει τις ακραίες φωνές.

«Χαλάρωσε η προαγωγή υγείας»

Ο κ. Βανταράκης τόνισε ότι χαλάρωσε η προαγωγή υγείας, η πρόληψη και η επιτήρηση του κράτους, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει επειδή μειώθηκαν τα σοβαρά κρούσματα και δεν πιέζεται το σύστημα υγείας.
Ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα έχουμε μεταλλάξεις, ο πληθυσμός είναι πιο εξοικειωμένος και αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι ο κόσμος χαλαρώνει, τη στιγμή που πρέπει να παραμένει υψηλά η προστασία των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού.
Για το εμβόλιο που κυκλοφορεί ο κ. Βανταράκης τόνισε ότι είναι τροποποιημένο, έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων εμβολίων και θεωρείται επανεμβολιασμός που θα επαναφέρει ουσιαστικά και την ανοσιακή επάρκεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.