Απινιδωτής στο Χόρτο με την πρωτοβουλία κατοίκων

Μετά τον πνιγμό ηλικιωμένου και το πρόβλημα με τις βάρδιες στο ασθενοφόρο του Κ. Υγείας

Λίγες ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε ηλικιωμένο συνάνθρωπό μας η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Χόρτου απέδωσε καρπούς. Η αγορά απινιδωτή για χρήση από τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι πια γεγονός.
Ο Γιάννης Κονιόρδος, εκπαιδευτικός και μέλος πρωτοβουλίας κατοίκων στο Χόρτο για την αγορά απινιδωτή μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, και είπε ότι ήταν και ο ίδιος μάρτυρας του πνιγμού ενός συνανθρώπου μας και «κάπως θυμωμένοι και με αυθορμητισμό, 2-3 άνθρωποι που το συζητήσαμε, είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι».
Σύμφωνα με τον ίδιο, βγήκε μια ανακοίνωση που καλούσε τους κατοίκους του Χόρτου, να συγκεντρώσουν χρήματα για να υπάρχει ένας απινιδωτής στο χωριό, γιατί σε άλλες περιπτώσεις αυτό το μηχάνημα έχει σώσει ζωής.

«Δεχτήκαμε “τσουνάμι” προσφορών»

«Μας εξέπληξε τόσο πολύ η ανταπόκριση του κόσμου που δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Σε δύο μέρες δεχτήκαμε «τσουνάμι» προσφορών και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 2.500 € για να αγοράσουμε τον απινιδωτή και όχι μόνο. Θα προμηθευτούμε ένα κυτίο φύλαξης, ένα κυτίο πρώτων βοηθειών και ό,τι άλλο χρειαστεί για να έχουμε ένα κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών», τόνισε ο κ. Κονιόρδος. Ο ίδιος είπε ότι συγκινήθηκε, γιατί έφτασαν στο σημείο οι άνθρωποι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να μην δέχονται άλλες προσφορές.
Ο ίδιος συνεχάρη τον κόσμο για την ανταπόκριση και τα αντανακλαστικά που έχει να λύνει τα προβλήματα μόνος του, γιατί πολλές φορές, περιμένοντας να λυθούν θεσμικά, μπορεί να χάσει τη ζωή του και άλλος άνθρωπος, γιατί και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, που έχει δρομολογηθεί η λύση με τα πληρώματα για το ασθενοφόρο, χάνεται κόσμος.

«Δεν μπορεί τα 7 λεπτά που κάνει το ασθενοφόρο από την Αργαλαστή, να γίνεται 1,5 ώρα για να έρθει ασθενοφόρο από τον Βόλο και ενώ το ασθενοφόρο είναι παρκαρισμένο έξω από το Κέντρο Υγείας. Είναι κρίμα για την περιοχή και για τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της πρωτοβουλίας.
Όπως είπε «για μας ήταν ο άνθρωπος αυτός που ήταν συντοπίτης μας και βλέπαμε καθημερινά. Απλά ο άνθρωπος μπήκε στη θάλασσα να δροσιστεί και βγήκε μισοπεθαμένος»!

«Το παλιό περίπτερο, χώρος
πρώτων βοηθειών και ενημέρωσης»

Ο κ. Κονιόρδος τόνισε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να προμηθευτεί 10 απινιδωτές, για να καλυφθούν ορισμένες παραλίες, αλλά υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα, καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να διαθέσει κονδύλι για τέτοιες αγορές.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σε μέρα που θα ανακοινωθεί, θα γίνει η εκπαίδευση όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στην ΚΑΡΠΑ με χρήση απινιδωτή από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.
Παράλληλα ζητήθηκε από τον Δήμο Ν. Πηλίου, η παραχώρηση του περιπτέρου που υπάρχει κλειστό στο κέντρο του χωριού για την δημιουργία χώρου πρώτων βοηθειών και ενημέρωσης με αναρτημένες πινακίδες για απλές οδηγίες πρώτων βοηθειών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.