Από πτωχευμένη εταιρία ζήτησε και πήρε προσφορά ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για διαφημιστικά φυλλάδια

Η εκτυπωτική εταιρία του Δ. Μαρέδη πήρε τελικά την προμήθεια

Εταιρία που έχει πτωχεύσει από το 2012 ήταν η μία από τις δύο εταιρίες στις οποίες απευθύνθηκε ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να καταθέσουν προσφορά για την προμήθεια διαφημιστικών φυλλαδίων για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 00844/3-12-2018 απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» (ΑΔΑ: Ψ95ΩΟΚ6Υ-ΤΥ6), η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ προσκάλεσε δύο εταιρίες να υποβάλλουν προσφορές για την προμήθεια 20.000 διαφημιστικών φυλλαδίων για τις ανάγκες του θεματικού πάρκου «Εποχή των Παγετώνων», με βάση συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και ενδεικτικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, όπως προκύπτει από έρευνα του magnesianews.gr, η μία εκ των δύο εταιριών που φέρονται να υπέβαλαν προσφορά, έχει πτωχεύσει από τον Φεβρουάριο του 2012 και συνεπώς ούτε προσφορά θα μπορούσε να καταθέσει, ούτε και να εκτελέσει οποιαδήποτε προμήθεια. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και σημαντικά, τόσο για τους αρμόδιους υπαλλήλους που διενήργησαν τη σχετική διαδικασία, όσο και για τον μέχρι προ ολίγων ημερών πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα που ενέκρινε τη διαδικασία και ανέθεσε την προμήθεια.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι με ποιον τρόπο έγινε η επικοινωνία για να ζητηθεί προσφορά από την εταιρία ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΒΟΛΟΥ Α.Ε., δεδομένου ότι δεν φέρεται να διατηρεί γραφεία, ενώ η διεύθυνση και το τηλέφωνό της είναι άγνωστα. Ενδιαφέρον έχει επίσης να μας ενημερώσει η διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για το πρόσωπο που φέρεται να εκπροσωπεί την εταιρία και να υπογράφει την προσφορά (υπεύθυνος πωλήσεων κλπ), καθώς και τα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης στην περίπτωση που πρόκειται για άλλη η οποία χρησιμοποιεί παραπλήσιο όνομα με αυτό της πτωχευμένης εταιρίας.
Η διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βρίσκεται εκτεθειμένη για τέτοιου είδους περίεργα γεγονότα, καθώς πριν από λίγους μήνες το magnesianews.gr είχε αποκαλύψει περιπτώσεις όπου για την προμήθεια εξοπλισμού υπέβαλαν προσφορές πρόσωπα που είναι σύζυγοι, ενώ σε άλλη περίπτωση ανατέθηκε εκτύπωση εντύπων σε εταιρία που κάνει βιβλιοδεσίες!
Εν τέλει η προμήθεια των διαφημιστικών φυλλαδίων για την «Εποχή των Παγετώνων» ανατέθηκε στην εταιρία εκτυπώσεων του γνωστού δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη, έναντι του ποσού των 2.800 ευρώ που κρίθηκε ότι είχε την πιο συμφέρουσα προσφορά από τις δύο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας του γνωστού δημοσιογράφου, η Volos Print ή Hellas Print (χρησιμοποιεί και τους δύο διακριτικούς τίτλους) ιδρύθηκε το 1931 και είναι ηγέτης στην αγορά γραφικών τεχνών σε πανελλήνιο επίπεδο με υποκαταστήματα σε Αθήνα, Βόλο, Σκιάθο, Λάρισα και Ξάνθη και αποτελεί brandname του Ομίλου Εταιρειών DPM HELLAS.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.