Από τις διακοπές στην…καραντίνα για οικογένεια Βολιωτών που εγκλωβίστηκε στην Αλόννησο

Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας Αλόννησος και Σκόπελος!

Μία απίστευτη περιπέτεια που αποκαλύπτει τα σοβαρά κενά του σχεδίου της Πολιτείας για την αντιμετώπιση περιπτώσεων τουριστών που διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό στις διακοπές τους, υφίσταται μία οικογένεια από τον Βόλο. Όπως αναφέρει σε διαδικτυακή του ανάρτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που δημοσιοποίησε το γεγονός, μία οικογένεια Βολιωτών μετά το τέλος των διακοπών τους στην Αλόννησο, υποβλήθηκε σε rapid test προκειμένου να επιβιβαστεί στο πλοίο της επιστροφής σήμερα Κυριακή, ωστόσο η μητέρα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με συνέπεια να μην μπορεί να επιστρέψει τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της στον Βόλο. Η υπόθεση πήρε δυσάρεστη εξέλιξη όταν διαπιστώθηκε ότι στο νησί δεν έχει οριστεί ξενοδοχείο καραντίνας για θετικά περιστατικά κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Η λύση που προβλεπόταν ήταν να μεταφερθούν στη Σκιάθο, καθώς ούτε και η Σκόπελος διαθέτει ξενοδοχείο καραντίνας, αλλά κανείς δεν ήταν γνωστή η διαδικασία με την οποία θα γινόταν αυτά και με ποιο σκάφος, αφού θα έπρεπε να μπει σε κάψουλα το θετικό κρούσμα, πράγμα που σήμαινε ότι θα έπρεπε να κινητοποιηθεί προσωπικό του ΕΚΑΒ Σκιάθου. Χθες ήταν η τελευταία διανυκτέρευσή τους στο ξενοδοχείο που είχαν κλείσει για τις διακοπές τους και από σήμερα το πρωί έχουν αποχωρήσει, ψάχνοντας να βρουν τρόπο για να επιστρέψουν στο Βόλο ή να φιλοξενηθούν κάπου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε τι αναφέρει ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην ανάρτησή του:

Να τι ισχύει στην πράξη για την πολυδιαφημισμένη, άρτια, επιτελική προετοιμασία της τουριστικής σεζόν εν μέσω πανδημίας.
Αυτή τη στιγμή παραμένει εγκλωβισμένη στην Αλόννησο, οικογένεια πολιτών απο το Βόλο, με παιδάκι 14 χρονών. Ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους, η γυναίκα έκανε rapid test οπως προβλέπεται για να επιστρέψει με το πλοίο στο Βόλο και βρέθηκε θετική. Ξεκίνησε ένας ασύλληπτος Γολγοθάς.
Στο νησί δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας, καθώς η αρμόδια Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας, άφησαν την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ορισμό ξενοδοχείων καραντίνας κυριολεκτικά στη μέση. Μόνο 40 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα έπρεπε να είναι πάνω απο 100. Ενδεικτικό της απίστευτης προχειρότητας είναι πως η Πολιτική Προστασία ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπάρξει μέριμνα για τα μικρά νησιά γιατί ο στόχος είναι μεταφέρονται τα κρούσματα στα μεγάλα, στην συγκεκριμένη περίπτωση στη Σκιάθο. Μα πως να συμβεί αυτο τη στιγμή που απαγορεύεται από τον ΕΟΔΥ να εισέλθουν σε πλοία της γραμμής κρούσματα και στενές επαφές? Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μίσθωση σκάφους ή συνδρομή του λιμενικού σώματος..
Η οικογένεια βρίσκεται στην απόλυτη απόγνωση, καθώς ούτε την οικονομική δυνατότητα έχει να παρατείνει τη διαμονή της για 14 μέρες όπως προβλέπει η καραντίνα, ούτε και στο ξενοδοχείο το οποίο διέμεναν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν, καθώς υπάρχουν άλλες κρατήσεις.
Η δημοτική αρχή κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει. Αλλά βρίσκονται στη μέση ενός πινγκ πονγκ αρμοδιοτήτων μεταξύ ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας.
Έκπληκτη η οικογένεια άκουσε απο υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία, να τους προτρέπει να τηλεφωνήσουν Σάββατο βράδυ στο Υπουργείο Τουρισμού για να τους κλείσει δωμάτιο!
Άριστο μπάχαλο, επιτελικό αλαλούμ! Μήπως φταίνε πάλι οι “ανεύθυνοι” πολίτες?

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.