Αποκλειστική δήλωση Αλέξη Τσίπρα στη «Μαγνησία»: Η μεγάλη ανατροπή έχει ξεκινήσει

Τι δηλώνει ο Πρωθυπουργός ενόψει της σημερινής του επίσκεψης στο Βόλο

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στις 7 Ιουλίου βρίσκονται μπροστά σε μια ιστορική απόφαση. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά ή να επιστρέψουμε στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν» αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση στη «Μαγνησία» ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της σημερινής του επίσκεψης στο Βόλο, στέλνοντας μήνυμα ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, που έχει ήδη ξεκινήσει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες να γεμίσουν τις άδειες κάλπες στις 7 Ιουλίου, με τα ψηφοδέλτια της ελπίδας. Με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη «Μαγνησία»
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στις 7 Ιουλίου βρίσκονται μπροστά σε μια ιστορική απόφαση. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά ή να επιστρέψουμε στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κρύβονται. Αποφεύγουν την προγραμματική αντιπαράθεση, το δημόσιο διάλογο, προσπαθούν στα βουβά να επιστρέψουν στην εξουσία που τόσο τους έλειψε. Όμως λογαριάζουν ξανά χωρίς τον ξενοδόχο. Ο ελληνικός λαός δεν είναι από αυτούς που αναμένει στωικά τη μοίρα του. Έχει μνήμη και γνώση. Πάνω απ’ όλα έχει τη δίψα να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια και μπορούμε ξανά ελεύθεροι και αυτοδύναμοι να ορίσουμε το μέλλον μας. Γι’ αυτό και η μεγάλη ανατροπή έχει ξεκινήσει. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, παντού. Όλοι μαζί. Δίνουμε έναν όμορφο αγώνα, για να γεμίσει η κάλπη της ελπίδας ξανά. Για να μπορέσει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να ζήσει με ασφάλεια και προοπτική. Για να μπορεί κάθε νέος σε αυτή τη χώρα να οργανώσει το μέλλον του, να σχεδιάσει τη ζωή του. Στις 7 του Ιουλίου το πρωί, οι κάλπες θα είναι άδειες.
Θα τις γεμίσουμε με τα ψηφοδέλτια της ελπίδας. Με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την αναμέτρηση ψηφίζουμε με ένα και μοναδικό κριτήριο.
Την επόμενη Κυριακή θα αποφασίσουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά. Γιατί θα πάμε στις κάλπες με ένα μόνο κριτήριο: Πρώτα η ζωή μας.

Θα μιλήσει σήμερα στις 8.30 στην παραλία του Βόλου ενώ το πρωί θα επισκεφθεί τη Ζαγορά
Μήνυμα νίκης και ανατροπής στις κάλπες της 7ης Ιουλίου θα στείλει από τον Βόλο ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που θα μιλήσει απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ στην παραλία του Βόλου. Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί νωρίτερα τη Ζαγορά όπου θα μιλήσει σε αγρότες της περιοχής ενώ θα ξεναγηθεί και στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν».
Στο κάλεσμα που απευθύνει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αναμένεται να ανταποκριθούν χιλιάδες βολιώτες, που θα δώσουν το παρών στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού η οποία αναμένεται να αυξήσει την συσπείρωση στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος τοπικά. Μία μόλις εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Βόλος και η Μαγνησία βρίσκονται στο επίκεντρο τόσο του κυβερνώντος κόμματος, όπου έχουν καταγραφεί υψηλά εκλογικά ποσοστά σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Άλλωστε η Μαγνησία ήταν αυτή που είχε δώσει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογές του 2015 ξεπερνώντας και το εθνικό ποσοστό και εκλέγοντας για πρώτη φορά πέντε βουλευτές στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2015 είχε λάβει εθνικά 36,34% και στη Μαγνησία 40,28% ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εθνικά έλαβε 35,46% και στη Μαγνησία 36,06.
Η τελευταία φορά που είχε βρεθεί στον Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας ήταν τον Οκτώβριο του 2017 στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλία για το Περιφερειακό Συνέδριο στη Λάρισα. Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το συγκρότημα Τσαλαπάτα όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και στη συνέχεια είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με νέους επιχειρηματίες με θέμα συζήτησης την νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε απαρχή και για την απόφαση να δημιουργηθεί το Κέντρο Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «Ιάσων» στην Κίτρινη Αποθήκη με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τα μέτρα και οι δράσεις για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τον Απρίλιο του 2018 με την υπογραφή της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου το πρώην εργοστάσιο της «Βαμβακουργίας» παραχωρείται μέσω του ΟΑΕΔ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την δημιουργία φοιτητικών εστιών και άλλων υποδομών που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα της υποβαθμισμένης αυτής περιοχής της Ν.Ιωνίας.
Η σημερινή του επίσκεψη στη Ζαγορά και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ζαγορίν» όπου θα απευθύνει ομιλία σηματοδοτούν στην έμφαση και την στήριξη που έδωσε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια στο συνεταιριστικό κίνημα. Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση στο πλαίσιο των εξαγγελιών για την μείωση της φορολογίας σε όλους τους τομείς είχε ανακοινώσει τη την μείωση 10% σε σχέση με ό,τι προβλέπουν σήμερα τα αντίστοιχα κλιμάκια για τον φόρο εισοδήματος των αγροτών που συμμετέχουν σε συλλογικά σχήματα, τη μείωση από το 13% στο 10% για τον φόρο των συνεταιρισμών, και τη μείωση του ΦΠΑ στο 11% για τα αγροτικά εφόδια.
Στην αποψινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός θα δώσει και πάλι το στίγμα της εκλογικής μάχης που δεν είναι άλλο από το «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» και θα καλέσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύψει το κρυφό του πρόγραμμα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, που θεωρεί ότι είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση μέσω ενός ντιμπέιτ. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στα σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί από την παρούσα κυβέρνηση στη Μαγνησία, όπως είναι η Ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, η προοπτική να καταστεί η Μαγνησία εμπορευματικό κέντρο μέσω των συνδυασμένων μεταφορών με τη διασύνδεση του λιμανιού, σιδηρόδρομου, οδικού δικτύου και αεροδρομίου και την κατασκευή Εμπορευματικό Κέντρο στο Βελεστίνο. Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στο εμβληματικό έργο της ολοκλήρωσης της επανασύστασης της λίμνης Κάρλας, του σημαντικότερου περιβαλλοντικού έργου στη Ν.Α. Ευρώπη.
Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με τη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου αναβάθμισε αισθητά τις ιατρικές υποδομές, ενώ ενισχύθηκε παράλληλα και σε επίπεδο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Βόλου είναι ένα από τα λίγα στην Ελλάδα που διαθέτει ψηφιακή χειρουργική αίθουσα, ενώ πρόσφατα απέκτησε έναν σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο, που αποτελούσε αίτημα ετών για την πόλη μας.
Στη σημερινή του επίσκεψη στη Μαγνησία τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και οι Βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, καθώς και οι νέοι υποψήφιοι Βουλευτές Άκης Καλαμαράς, Δημήτρης Κουτσιφέλης, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ηλίας Καραπατάκης.

Αρχιμήδης-Δημήτρης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.