Απρίλιο 2018 θα παραδοθεί η μελέτη του περιφερειακού

Για το κομμάτι Μπουρμπουλήθρα - Λαρίσης

Στις 11 Απριλίου 2018, θα παραδοθεί η μελέτη παράκαμψης και εισόδου της πόλης του Βόλου για το τμήμα του περιφερειακού, από ισόπεδο κόμβο Μπουρμπουλήθρας μέχρι ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης, μετά την παράταση προθεσμίας για οκτώ μήνες που υπογράφει ο γενικός γραμματέας υποδομών Γιώργος Δέδες.
Μετά από αίτημα των πέντε συμπραττόντων μελετητικών γραφείων προς το υπουργείο Υποδομών και Υποδομών για παράταση της συμβατικής προθεσμίας της μελέτης, ο Γ.Γ. Υποδομών αποφαίνεται ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Αναδόχου και δεν τροποποιείται ο καθαρός χρόνος όπως ορίσθηκε στο συμβατικό χρονοδιάγραμμα.
Οι εκκρεμότητες
Σύμφωνα με την απόφαση, με το από 14-07-2017 έγγραφο ο Ανάδοχος (αριθμ. πρωτ. ΔΟΥ/ 3870/17-7-2017) αιτείται παράταση της διάρκειας της σύμβασης για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι υπολειπόμενες μελέτες της σύμβασης του θέματος καθόσον:
α) Στη περιοχή του έργου και κατόπιν των αποτελεσμάτων της Γεωτεχνικής Έρευνας που διαβιβάσθηκαν στον Ανάδοχο στις 12-8-2016, διαπιστώθηκαν λόγω της δομής των εδαφών, ιδιαίτερες εδαφοτεχνικές δυσκολίες ειδικά στη θεμελίωση του μεγάλου Τεχνικού Τ3 (μήκους 260 μ. περίπου), η επίλυση των οποίων απαίτησε την εξέταση εναλλακτικών λύσεων.
β) Λόγω της παρουσίας τριών τεχνικών (Τ3, Τ6 και Τ7), πλησίον της συμβολής των ρεμάτων Ξηριά και Σεσκουλιώτη, απαιτήθηκε η σύνταξη σχετικής Υδραυλικής Μελέτης η οποία δεν περιλαμβανόταν στο Φάκελο του Έργου και η οποία συντάχθηκε από τον Ανάδοχο.
γ) Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, στα πλαίσια έγκρισης της Μελέτης Αξιολόγησης Γεωτεχνικών Συνθηκών και των Γεωτεχνικών Μελετών (Θεμελίωσης Τεχνικών Έργων, Επιχωμάτων και Θεμελίωσης Οδοστρώματος), οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για τη συνέχεια της εκπόνησης των μελετών της παρούσας σύμβασης.
Η Σύμβαση του έργου με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΒΟΛΟΥ (ΤΜΗΜΑ: ΑΡΧΗ Ι/Κ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑ – ΑΡΧΗ Α.Κ ΛΑΡΙΣΑΣ)» υπογράφηκε στις 11.10.2011 με προθεσμία περαίωσης την 11.09.2012 και εγκεκριμένη παράταση της εν λόγω προθεσμίας την 11.08.2017 και με την με αριθμ. πρωτ. ΔΜΕΟ/1070/24-7-2017 απόφαση, εγκρίθηκε πρόσφατα η Έκθεση Αξιολόγησης Γεωτεχνικών Ερευνών και οι μελέτες Θεμελίωσης των Τεχνικών Έργων Τ2,Τ4,Τ5,Τ6 &Τ7.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.