Χιόνια, παγωνιά και κίνδυνος παγετού Κυριακή και Δευτέρα

Πολύ μικρή πιθανότητα να το στρώσει στο Βόλο

Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των προηγούμενων ημερών των μετεωρολόγων για ψυχρή εισβολή από τη Βόρεια Ευρώπη στη χώρα μας, καθώς από το Σάββατο αλλάζει το σκηνικό με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται χιόνια ακόμη και στα πεδινά, με πολύ μικρή πιθανότητα να το στρώσει στο Βόλο , έχοντας και συνθήκες παγωνιάς.
Ο Θεοφάνης Τακούδης μετεωρολόγος, μίλησε στο μεσημβρινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» και ανέφερε ότι για αύριο Παρασκευή το απόγευμα προβλέπονται συννεφιές με πιθανή εκδήλωση φαινομένων κυρίως στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Από το Σάββατο ξεκινάει το σύστημα να επηρεάζει τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις αρχίζουν, αρχικά σε ορεινές περιοχές από το απόγευμα και προς το βράδυ εντείνονται κυρίως στις ορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα πέσει γιατί αναμένονται ισχυροί βοριάδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, έντασης 7-8 μποφόρ στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας.
Για την Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Μαγνησίας, με μικρή πιθανότητα να δούμε στρωμένο το χιόνι στην πόλη του Βόλου, αλλά στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές αναμένεται να πέσει χιονόπτωση μερικών εκατοστών του μέτρου.
Για τη Δευτέρα επίσης αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται μέχρι αργά το απόγευμα, ίσως και τη νύχτα προς την Τρίτη, οπότε και τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, τα ξημερώματα της Κυριακής θα υπάρχει επικινδυνότητα παγετού ακόμη και στις πεδινές περιοχές, το μεσημέρι η θερμοκρασία θα είναι στο μηδέν μέχρι 1 β. Κελσίου. Πολύ χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και το πρωί της Δευτέρας (-3 ως -4 β. Κελσίου στα πεδινά), το μεσημέρι θα κυμανθεί μεταξύ 1-2 β. στο Βόλο και χαμηλότερα στις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, την Τρίτη φαίνεται να βελτιώνεται η κατάσταση ως προς τους ανέμους και τα φαινόμενα, ενώ θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία στους 5-6 β. Κελσίου.
Ο κ. Τακούδης τόνισε ότι η μεγαλύτερη επικινδυνότητα αφορά στους ταξιδιώτες της Κυριακής και της Δευτέρας, καθώς η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, όπου περνάει και η εθνική οδός, θα δεχτεί πολύ χιόνι, εκτός από τα ορεινά και είναι πιθανόν να επηρεαστεί η κίνηση στην ΑΘΕ. Επίσης τόνισε ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες απαιτούν προσοχή και στις πόλεις, γιατί θα έχουμε παγετό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.