Χρ. Μπουκώρος: «Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερώσει για την εμπλοκή του προξενείου οκτώ μήνες πριν»

Εκτός πραγματικότητας η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα στη Μαγνησία

Υπόλογος φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη με την μουσουλμανική μειονότητα, με τον κ. Χρήστο Μπουκώρο, υποψήφιο Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ να τονίζει μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερώσει το κόμμα για την εμπλοκή και επιρροή του τουρκικού προξενείου στην περιοχή, οκτώ μήνες νωρίτερα. Ο κ. Μπουκώρος επεσήμανε πως ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Κατραντζή αποσύρθηκε για λόγους ευθιξίας, ενώ οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο τον σάλο, δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε μία διευκρινιστική δήλωση.

 

 

«Ο κ. Κατραντζή δεν υποστηρίχθηκε από το τουρκικό προξενείο και δεν εξελέγη, ενώ ο κ. Ορκιούζ υποστηρίχθηκε και εξελέγη. Ο κ. Κατραντζή παραιτήθηκε για να διευκολύνει το κόμμα», είπε ο κ. Μπουκώρος και συνέχισε λέγοντας ότι η κ. Οικονόμου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ οχτώ μήνες νωρίτερα είχε ενημερώσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ότι οργιάζει το τουρκικό προξενείο υπέρ των μουσουλμάνων υποψηφίων.

Μάλιστα, τόνισε πως εκείνο που του προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος από την Ροδόπη και ο συνάδελφός του από την Ξάνθη δεν έχουν πει τίποτα οι ίδιοι. «Είδαμε τον κ. Ζεϊμπέκ προχθές να φωτογραφίζεται κάτω από πανό που λέει τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Η σιγή ιχθύος των εμπλεκομένων στέλνει το μήνυμα και επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλονται», επεσήμανε ο κ. Μπουκώρος.

Τόνισε δε, ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ από το ’90 κι έπειτα ξεκίνησαν πολιτικές ενσωμάτωσης της μουσουλμανικής μειονότητας με πιο ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, με κατάργηση της μπάρας, με διαρκείς επισκέψεις, με χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων είτε χριστιανικών είτε μουσουλμανικών. Το προξενείο όμως, όπως συνέχισε, θέλει περίκλειστη την κοινωνία να την καταστήσει τουρκική και να την ελέγχει, ενώ επεσήμανε πως έρχεται σήμερα μία πολιτική δύναμη να προσεταιριστεί και να εκλέξει στο ελληνικό κοινοβούλιο προσωπικότητες οι οποίες υπηρετούν την πολιτική του προξενείου.

Παράλληλα, ο κ. Μπουκώρος υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία απειλή της κ. Μπακογιάννη, όπως παρουσιάστηκε, καθώς η πρώην Υπουργός το μόνο που έκανε, σύμφωνα με τον ίδιο ήταν να ζητήσει στήριξη, όπως κάνουν όλοι οι πολιτικοί.

«Καμία απειλή δεν υπήρξε. Ζήτησε στήριξη, έχει σχέσεις με την κοινότητα, την επισκέπτεται και είπε στηρίξτε εμάς για να είναι καλύτερα τα πράγματα. Ο κ. Τσίπρας τι λέει,  στηρίξτε τους άλλους για να είναι καλύτερα τα πράγματα;», ανέφερε ο κ. Μπουκώρος.

Μακράν της πραγματικότητας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τα έργα

Αναφερόμενος στην τοπική επικαιρότητα και στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τα έργα που προχώρησαν επί κυβέρνησής του και τα «ψέματα» της ΝΔ, ο υποψήφιος Βουλευτής τόνισε πως αυτή βρίσκεται μακράν της πραγματικότητας και μίλησε για δύο συγκεκριμένα έργα, την ηλεκτροκίνηση και την Βαμβακουργία.

«Τρεις φορές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης και έγινε μετά από πολύ αγώνα επί των ημερών μας και το έργο έχει 9-10 μήνες που υλοποιείται. Για το έργο της Βαμβακουργίας δεν είχε ενταχθεί στο ΣΔΙΤ. Το ότι δόθηκε ένας χώρος δημόσιος, δεν σημαίνει ότι γίνεται το έργο. Τώρα θα έχουμε οριστικό ανάδοχο για την Βαμβακουργία και τρέξαμε πολύ γι’ αυτό το έργο.  Ο καθένας προσφέρει στην πόλη, όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλα τα πρόσωπα αλλά μην είμαστε υπερβολικοί, ότι κάποιοι που κάνανε πέντε πράγματα, δεν έκαναν τίποτα», επεσήμανε ο κ. Μπουκώρος.

Οι εκλογές της Κυριακής δεν συνδέονται με αυτές της 21ης Μαΐου

Φυσικά, ο κ. Μπουκώρος μίλησε και για τις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας πως αυτές δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με τις εκλογές που πέρασαν. Επεσήμανε πως οι εκλογές της 21η Μαΐου δείχνουν μία τάση του εκλογικού σώματος, αλλά μέχρι εκεί. Σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις, εδώ ο υποψήφιος Βουλευτής κράτησε τις επιφυλάξεις του αν και παραδέχτηκε πως πίστευε πολύ σε αυτές, όμως πλέον βλέπει αποκλίσεις, ενώ δεν είχαν πέσει μέσα στα ποσοστά των κομμάτων στις προηγούμενες εκλογές.

Τέλος, υπογράμμισε πως οι εκλογές της Κυριακής είναι νέες εκλογές και υπογράμμισε πως το χειρότερο σενάριο για την χώρα και την οικονομία είναι να γίνουν τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει 100 εκ. ευρώ άμεσο οικονομικό κόστος και 400εκ. ευρώ έμμεσο. «Μέχρι στιγμής έχουμε 800 εκ. ευρώ κόστος, να φτάσουμε στο 1,200.000 με εκλογές τον Αύγουστο; Δεν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες και τέτοιες πολυτέλειες», κατέληξε ο κ. Μπουκώρος.

 

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.