Χρ. Στρατηγόπουλος για την ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου: «Η σιωπή των…αμνών»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κάνει λόγο για σφουγκοκωλάριους και βαστάζοντες της αθλιότητας

Αλγεινή εντύπωση στην κοινωνία του Βόλου άφησε η απόφαση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου να μην καταδικάσουν τα περιστατικά βίας και την πρόσφατη επίθεση του Κώστα Γαργάλα από τον Β. Ζαχείλα, ο οποίος φόρεσε κουκούλα για να του επιτεθεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος εξαπολύει σφοδρή κριτική σε όσους ακολούθησαν αυτό το μονοπάτι, χαρακτηρίζοντάς τους σε ανάρτησή του, σφουγκοκωλάριους και βαστάζοντες της αθλιότητας…

Η ανάρτηση του κ. Στρατηγόπουλου

“Ο τραμπούκος και οι άλλοι”

“Η σιωπή των αμνών”

“Ήταν όλοι τους παιδιά μου”

Όποιος κι αν είναι ο τίτλος, το μόνο βέβαιο είναι ότι (και) χθες κάποιοι επέλεξαν συνειδητά να γίνουν κομπάρσοι στο άθλιο έργο που ο Αχιλλέας Μπεος σκηνοθετεί εδώ και μια δεκαετία για την “πόλη της καρδιάς του”.

Επέλεξαν να μείνουν θεατές (στην πραγματικότητα να συμπράξουν) στην αθλιότητα και την ωμή βία, χωρίς θεσμική συνείδηση, αιδώ και αίσθηση ευθύνης για τον ακραίο εξευτελισμό της πόλης που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Στην μετά τον αφέντη τους εποχή του Βόλου, το στίγμα των αυλικών, των σφουγκοκωλαριων και των βασταζων της αθλιότητας, θα είναι αυτό που δικαίως θα τους συνοδεύει, σφραγίζοντας και το “πολιτικό μέλλον” τους.

Καλή Ανάσταση (στη συνείδηση τους).

Υ.Γ. Για μένα αυτό είναι ένα κείμενο που γράφω με πόνο ψυχής, αλλά και συνειδητή σκληρότητα, γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους που στη συντριπτική πλειοψηφία τους γνωρίζω προσωπικά και ξέρω ότι ο καθένας ξεχωριστά θεωρεί ντροπή παρόμοιες συμπεριφορές. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι η ένταξη σε “ομάδες”, “αυλές” και “αγέλες” διαστρέφει τις ατομικές αρχές και αξίες και μετατρέπει τους ανθρώπους σε “όχλο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.