Χριστίνα Πίκουλα: «Πάρτε χαρτί και γράψτε τα όνειρά σας»

«Το θετικό συναίσθημα δεν έρχεται από μόνο του» , επισημαίνει η πιστοποιημένη Personal Coach

Το 2024 ήρθε και το περιμέναμε όλοι με μεγάλη ανυπομονησία, ίσως για να «διώξει» και να αφήσει πίσω του όλα τα δυσάρεστα που έφερε μαζί του το 2023. Η κ. Χριστίνα Πίκουλα, πιστοποιημένη Personal Coach υποδέχεται το νέο έτος με τον δικό της τρόπο, μέσα από το νέο της ημερολόγιο με τίτλο «Happy Choices» (εκδόσεις Μύρτος) και μας δείχνει τον δρόμο για να φέρουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας.
Η κ. Πίκουλα μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή τονίζοντας ότι το ημερολόγιο προσωπικής ανάπτυξης δείχνει τον δρόμο της διατήρησης της καλής και θετικής ψυχολογίας στην καθημερινότητα, ώστε ο καθένας να μπει σε μια διαδικασία θετικών δράσεων και επιλογών.

«Μπήκα σε αυτή τη διαδικασία πριν πέντε χρόνια, όταν είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου πάνω στο coaching και την προσωπική ανάπτυξη και διαπίστωσα ότι χρειάζεται καθημερινά να κάνουμε πρακτικές, να αφιερώνουμε δηλαδή 5-10 λεπτά στον εαυτό μας τουλάχιστον να κάνουμε κάποιες ασκήσεις για να έχουμε αυτό το θετικό συναίσθημα.
Το θετικό συναίσθημα δεν έρχεται από μόνο του, δηλαδή δεν κάθομαι στο γραφείο μου, στην καρέκλα μου και περιμένω να έρθει να με συναντήσει. Χρειάζεται να μπω εγώ στη δράση και να κάνω κάποιες πρακτικές. Σύμφωνα με την εμπειρία που είχα, τους ανθρώπους που συνεργαζόμουν στις ατομικές συνεδρίες και όλη αυτή τη γνώση από τα διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατέληξα να εκδώσω αυτό το ημερολόγιο προσωπικής ανάπτυξης, που κάθε χρόνο εξελίσσεται, διαμορφώνεται και γίνεται όλο και πιο σύγχρονο και πιο εύκολο για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας», εξήγησε η κ. Πίκουλα επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ημερολόγιο μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο ευτυχίας, ένα εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας ζωής.
Σύμφωνα με την ίδια η δύναμη της συνήθειας είναι τεράστια και γι’ αυτό καλούμαστε να κάνουμε διαφορετικές επιλογές για να πετύχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στη ζωή μας, η οποία είναι μία εξίσωση. «Εάν δεν αλλάξω κάτι από τους συντελεστές από τις πράξεις και επιλογές τα αποτελέσματα θα είναι ίδια. Χρειάζεται να κάνω εγώ κάτι διαφορετικό, για να είναι διαφορετικό και το αποτέλεσμα», σχολίασε η ίδια.

Φέρτε το όνειρο στην επιφάνεια

Γίνεται όμως μέσα σε έναν κόσμο που υπάρχει δυστυχία, κακό, αλλά και σε μια καθημερινότητα πολλές φορές χωρίς νόημα να βρει ο καθένας μας τη δική του ευτυχία; Όπως εξήγησε η κ. Πίκουλα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ζουν τη ζωή όπως τη θέλουν, ζουν τη μέρα της μαρμότας, δηλαδή ζουν ξανά και ξανά τα ίδια χωρίς καμία ευχαρίστηση, χωρίς ελπίδα και όνειρα κι έτσι αρχίζει ένα μεγάλο κομμάτι δυστυχίας.
«Ζούμε χωρίς να ονειρευόμαστε ως ενήλικες, ενώ ως παιδιά περνούσαμε πολύ χρόνο σε ονειροπολήσεις και μας βοηθούσαν να βελτιώσουμε το συναίσθημά μας , οπότε καλώ τους μεγάλους να φέρουν το όνειρο στην επιφάνεια ακόμη κι αν τώρα φαίνεται αδύνατο» και κάλεσε όλους να πάρουν ένα χαρτί να γράψουν τα όνειρά τους.
«Η καθημερινή χρήση του ημερολογίου με βοηθά να βελτιώσω τον τρόπο σκέψης μου. Τα αποτελέσματα κι αυτά που σκέφτομαι θέλουμε να δημιουργούν τα συναισθήματα που χρειαζόμαστε. Αυτό που σκέφτομαι μου δημιουργεί ένα συναίσθημα κι αυτό το συναίσθημα με οδηγεί σε μια δράση. Άρα θέλουμε αυτό το τρίγωνο να έχει μια καλή ισορροπία. Να σκέφτομαι δηλαδή κατάλληλα πράγματα για εμένα, να δημιουργώ το κατάλληλο συναίσθημα για εμένα που θα με οδηγήσει σε θετικές δράσεις τόσο για εμένα όσο και για τους άλλους», επεσήμανε η κ. Πίκουλα βάζοντάς μας σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, κάνοντας σκέψεις και όνειρα που οδηγούν σε πράξεις, οι οποίες ικανοποιούν τον καθένα ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες του.
Αυτό, τόνισε τέλος, θα έχει αντίκτυπο στη βελτίωση της ζωής του καθενός αλλά και στο άμεσο περιβάλλον του. «Η δική μου ευτυχία θα επηρεάσει και τη ζωή των άλλων ανθρώπων», κατέληξε χαρακτηριστικά η συγγραφέας του Happy Choices.

Η Χριστίνα Πίκουλα

H Χριστίνα Πίκουλα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, έκανε σπουδές στο Χρηματιστήριο, στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και ξεκίνησε να εργάζεται σε Διαφημιστική εταιρεία, όπου σύντομα έγινε Υπεύθυνη Οικονομικού Τμήματος. Μεταπήδησε στον κλάδο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διεθνή Διοικητική των Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Διεθνές Marketing.
Σήμερα, είμαι πιστοποιημένη Personal Coach με τους τίτλους Certificate & Diploma in Coaching, μετά από δυο χρόνια εκπαίδευσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησης πολλών σεμιναρίων του εξωτερικού. Είναι η δημιουργός του Anger Unboxed, σε συνεργασία με τον Γιώργο Γιούπη βοηθούν τους συμμετέχοντες βιωματικά και σωματικά να απελευθερώσουν τον θυμό και άλλα δυσάρεστα συναισθήματα που αισθάνονται.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.