Δ. Ρήγα Φεραίου: Έτοιμη η μελέτη για το “Κέντρο Τεκμηρίωσης” του Ρήγα

Ο δήμαρχος θα πιέσει την κυβέρνηση και έχει επαφές με την ομογένεια

Στοίχημα της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου, αποτελεί η κατασκευή του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ρήγα Βελεστινλή, στο χώρο όπου βρισκόταν το σπίτι του στο Βελεστίνο, όπου ο επισκέπτης θα ακολουθεί τα χνάρια του Ρήγα, από τη γενέτειρά του, μέχρι και τον πύργο Νεμπόισα, στο Βελιγράδι, που βρήκε τον θάνατο. Παράλληλα, τους επόμενους μήνες, θα παραδοθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια, αλλά και το Κέντρο Πληροφόρησης Στεφανοβικείου, που θα συμβάλουν στη καθιέρωση του Δήμου ως τουριστικό προορισμό.
Τα παραπάνω ανέφερε πρόσφατα στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, που πρόσθεσε ότι η μελέτη για το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ρήγα βρίσκεται ήδη στα χέρια του και μετά τις γιορτές θα ενημερώσει την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την ΠΕΔ, ενώ έχει επαφές και με την ομογένεια, στην περίπτωση που δεν μπορέσει να γίνει από κρατική χρηματοδότηση ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Ο δήμαρχος τόνισε, ότι είναι ιστορική εκκρεμότητα της Πολιτείας προς το Δήμο Ρήγα Φεραίου, η αποκατάσταση της βαριάς κληρονομιάς στο όνομα του Ρήγα Βελεστινλή. Όπως είπε, από μικρό παιδί που μεγάλωσε στο Βελεστίνο, άκουγε στο οικόπεδο που βρισκόταν το σπίτι του Ρήγα Βελεστινλή, ότι στο σημείο εκείνο θα γινόταν η αναπαράσταση του σπιτιού του ή ένα Μουσείο.
«Ήδη πλέον έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο του νέου χώρου από ειδική μελετητική ομάδα, μετά τις γιορτές θα γίνει ενημέρωση της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ένωση Δήμων, διότι δεν είναι ένα έργο που απλά πρέπει να γίνει, αλλά εθνική υποχρέωση απέναντι στον εθνεγέρτη Ρήγα», δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Νασίκας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα Κέντρο Τεκμηρίωσης, όπου, με βάση τη μελέτη, ο επισκέπτης θα ακολουθεί τα χνάρια του Ρήγα Βελεστινλή, από τη γενέτειρά του το Βελεστίνο, μέχρι και τον πύργο Νεμπόισα, στο Βελιγράδι, που βρήκε τον θάνατο.
Για να γίνει πραγματικότητα το Κέντρο Τεκμηρίωσης, ο δήμαρχος θα στραφεί στο υπουργείο Πολιτισμού και στην ομογένεια, ενώ τόνισε ότι αν μπορέσει να γίνει από τη χρηματοδότηση του κράτους ή κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, θα γίνει ωστόσο οπωσδήποτε, καθώς αποτελεί στοίχημα της σημερινής Δημοτικής Αρχής με την τοπική κοινωνία.

Παραδίδεται το Μουσείο Καναλίων
Σε περίπου δύο μήνες ο Δήμος Ρ. Φεραίου αναμένεται να παραλάβει το μεγάλο έργο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια, αλλά και το Κέντρο Πληροφόρησης Στεφανοβικείου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος.
Με την παράδοση του έργου, ένας επισκέπτης του Δήμου, θα ενημερώνεται από το Κέντρο Πληροφόρησης Στεφανοβικείου, θα περιηγείται στη λίμνη Κάρλα και θα καταλήγει στο Μουσείο στα Κανάλια και θα υπάρχει πλέον αποκλειστικός προορισμός.
«Θέλουμε να καταστήσουμε τον Δήμο Ρ. Φεραίου τουριστικό προορισμό. Ο επισκέπτης να ξέρει ότι θα έρθει, τι θα δει και πως θα το δει», τόνισε ο δήμαρχος, που πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται τουριστικός χάρτης με τα σημεία επισκεψιμότητας που θα οργανωθούν εντός του 2018.
Ο Δημ. Νασίκας τόνισε ότι σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη λίμνη Κάρλα και βρισκόμαστε στο ζητούμενο, ενώ ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, διότι από τον Μάιο του 2014, που το έργο βρισκόταν σε τέλμα, πήρε πάλι ζωή και ολοκληρώνεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.