Δ. Σούρας: Ο βιασμός και η παιδεραστία δεν είναι αρρώστιες, είναι διαστροφή

Άρα δεν θεραπεύεται ξεκαθάρισε στο «Ράδιο ΕΝΑ» ο γνωστός Βολιώτης ψυχίατρος

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένα τσουνάμι καταγγελίων εναντίων γνωστών και προβεβλημένων καλλιτεχνών για παιδεραστία και βιασμούς ανηλίκων. Οι μαρτυρίες των θυμάτων έχουν ανατριχιάσει την ελληνική κοινωνία, που ίσως για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπη με ένα τόσο μεγάλο ζήτημα και με τόσο εύρος και βάθος.
Μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή ο γνωστός Βολιώτης ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας έλαβε θέση για το ζήτημα και ξεκαθάρισε με επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα απλό λόγο, πως τόσο ο βιασμός όσο και η παιδεραστία δεν είναι αρρώστιες, αλλά είναι διατροφή. Μάλιστα ο κ. Σούρας υπογράμμισε πως η ομοφυλοφιλία δεν συνδέεται με την παιδεραστία, καθώς η ομοφυλοφιλία είναι σεξουαλική επιθυμία.
«Το λέω ξεκάθαρα, θα το υποστηρίξω παντού, όποιον κι αν έχω απέναντί μου. Η παιδεραστία είναι διαστροφή, ανήκει σε μία μεγάλη κατηγορία σεξουαλικών διαστροφών, που λέγονται παραφιλίες, άρα δεν είναι αρρώστια, άρα δεν μπορούμε να βάλουμε φάρμακα, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση κι άρα δεν θεραπεύεται», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός και επί χρόνια διακεκριμένος επιστήμονας, θέτοντας ένα βασικό πλαίσιο συζήτησης πάνω στο εν λόγω θέμα, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Τιμωρία και σωφρονισμός»

Ο κ. Σούρας μίλησε όμως και για τις επιπτώσεις που θα πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι, με τον ίδιο να μην δέχεται την πρακτική που εφαρμόζεται στην Αμερική, δηλαδή τον εμποτισμό των παιδεραστών με φάρμακα, που δίδονται καθημερινά από την αστυνομία προκειμένου αυτά να κατευνάσουν τη στύση ή τη σεξουαλική επιθυμία.
Ο Βολιώτης ψυχίατρος δήλωσε ευθαρσώς υπέρμαχος της τιμωρίας και του σωφρονισμού. «Εγώ τους τιμωρώ, τους σωφρονίζω, για να καταλάβουν το τι έχουν κάνει κι από κει και πέρα όταν βγουν στην κοινωνία, με ενδιαφέρει ότι σε περίπτωση που το ξανακάνουν, γιατί κατά 150% το ξανακάνουν , τους κλείνουμε μέσα και θα υποστούν τις συνέπειες για πολύ περισσότερο χρόνο από την πρώτη φορά», υποστήριξε.
Ιατρικά και ψυχιατρικά η παιδεραστία δεν υπόκειται σε καμία θεραπεία, σύμφωνα με τον κ. Σούρα, ο οποίος τόνισε πως «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βάζεις τα χέρια του πάνω σ’ ένα παιδί . Θες να πας με άντρα, με γυναίκα, με νέο, παππού, γιαγιά κάνε ό,τι θέλεις, δεν είναι δικό μου το θέμα, είναι θέμα σεξουαλικής επιθυμίας. Το δικό μου θέμα είναι να προστατεύσω τα μικρά παιδιά, τα οποία από μόνα τους δεν μπορούν να προστατευτούν».

Το μοτίβο του παιδεραστή

Ο κ. Σούρας όμως μίλησε και για το μοτίβο που ακολουθούν οι παιδεραστές, κάνοντας θύματα ανυπεράσπιστα παιδιά. Ανέλυσε πως «ο παιδεραστής ξεκινά με πολλή ευγένεια , ξεκινά με συναισθήματα, με φιλία, με βοήθεια, είναι δίπλα σου και σε χειραγωγεί, σε «ψήνει» και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες , έτσι ώστε κάποια στιγμή να πέσεις μέσα στα δίχτυα. Δεν πηγαίνει κατευθείαν στον βιασμό. Δημιουργεί ένα τέτοιο κλίμα που ο βιασμός κατά τη γνώμη του να είναι κάτι το φυσιολογικό» και συμπλήρωσε πως όλες οι περιπτώσεις βιαστών- παιδεραστών είναι ίδιες με όλους τους θύτες να έχουν το ίδιο στιλ.
Όμως, συνέχισε ο κ. Σούρας, τη στιγμή που τελειώσει η ευγένεια κι αποκτήσουν το πάνω χέρι και γίνουν η εξουσία, τότε αρχίζει ο βιασμός της ψυχής, ο βιασμός του σώματος και ο βιασμός της προσωπικότητας των ατόμων.
«Ο παιδεραστής είναι ένας διεστραμμένος, που η μόνη λύση είναι η τιμωρία. Η παιδεραστία είναι αθεράπευτη, γιατί δεν είναι αρρώστια, αλλά είναι διαστροφή, όπως είναι ο σαδομαζοχισμός, ο φετιχισμός, η ηδονοβλεψία», είπε ο κ. Σούρας παραθέτοντας τα στοιχεία της παγκόσμιας ψυχιατρικής.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι διαστροφή, είναι σεξουαλική επιθυμία

Ο Βολιώτης ψυχίατρος όμως ξεκαθάρισε τις έννοιες παιδεραστία- βιασμός από την ομοφυλοφιλία, έννοιες οι οποίες στο μυαλό αρκετών συγχέονται, μπερδεύονται, με αποτέλεσμα να βγάζουν τελείως λάθος συμπεράσματα, βάζοντας στο περιθώριο ανθρώπους που δεν θα έπρεπε.
Η ομοφυλοφιλία, είπε ο κ. Σούρας, δεν είναι διαστροφή, γιατί από το 1974 η Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρεία και η Παγκόσμια Ιατρική Εταιρεία έχει αποφασίσει ότι ο ομοφυλόφιλος είναι μία διαφορετική σεξουαλική επιθυμία. Δεν έχει καμία σχέση με διαστροφές.
«Άλλο λοιπόν η ομοφυλοφιλία κι άλλο η παιδεραστία και ο βιασμός. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο βιασμός είναι σεξουαλική διαστροφή, η ομοφυλοφιλία δεν είναι. Ο ομοφυλόφιλος είναι ένας άνθρωπος κανονικός, φυσιολογικός, ο οποίος έχει μία άλλη σεξουαλική επιθυμία, αλλά δεν έχει σχέση με βιασμό, με παιδεραστία, δεν έχει σχέση με χειραγώγηση , με ανθρώπους επικίνδυνους οι οποίοι προσπαθούν να βάλουν τα χέρια τους στα ανυπεράσπιστα παιδιά», υπογράμμισε ο ψυχίατρος.
Μάλιστα ανέφερε πως πριν από χρόνια δεν δημοσιοποιούνταν τα πρόσωπα των βιαστών και παιδεραστών, με τον ίδιο μαζί με συναδέλφους του, να κάνουν αίτηση στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία και εισακούστηκε κι έτσι πλέον τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων βγαίνουν στη δημοσιότητα, μπορεί ο κόσμος να τα δει με στόχο την προφύλαξη κι άλλων παιδιών, που μπορεί να είναι και θύματά τους.

Δεν υπάρχει χαρτί γιατρού για να καλύψει
έναν βιαστή ή έναν παιδεραστή

Όπως ανέφερε ο κ. Σούρας στο παρελθόν βιαστές και παιδεραστές λάμβαναν από κάποιους ψυχιάτρους χαρτί ότι ήταν άρρωστοι, με αποτέλεσμα η φυλάκισή τους να διαρκούσε λίγους μόλις μήνες κι έπειτα με την έξοδό τους να συνέχιζαν την απεχθή δράση τους.
«Τώρα αυτό δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει χαρτί ψυχιάτρου που να καλύψει βιαστή και παιδεραστή. Κι αν υπάρξει θα με βρει απέναντι», είπε εμφατικά ο κ. Σούρας.
Τέλος, ο ίδιος συμβούλευσε τους γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά τους, να τους μιλούν, να συμβουλεύουν και να τα νουθετούν, πως κανείς δεν έχει το δικαιώματα να τα αγκαλιάσει, να τα φιλήσει εκτός από τους δικού του ανθρώπους. «Τα παιδιά καταλαβαίνουν. Όταν τους μιλάς, τους δίνεις και το θάρρος να το αντιμετωπίσουν», είπε καταλήγοντας ο Βολιώτης ψυχίατρος με την πολυετή εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.