Δάνεια απ΄ το πακέτο Γιουνκέρ μέσω της «Συνεταιριστικής» για μικρές και νέες επιχειρήσεις

Μέγιστο ύψος δανείου 25.000 ευρώ

Σε δανειοδότηση μέχρι ποσού 25.000 € θα μπορέσουν να προχωρήσουν μικρές και νέες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Γιουνκέρ, μετά τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με τη «Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας».
Όπως εξήγησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Αναστάσιος Λάππας πρόεδρος του Δ.Σ. Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, ένα υποπρόγραμμα του πακέτου Γιουκνέρ είναι το πρόγραμμα για την κοινωνική καινοτομία που λέγεται EaSI και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διανέμει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.
«Η Τράπεζα Θεσσαλίας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ήρθαν σε συμφωνία να δοθούν εγγυήσεις, που παρέχει το Ε.Τ.Ε. και με τα διαθέσιμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, για δάνεια μέχρι 7,5 εκ. €, με μέγιστο ύψος τα 25.000 €», επισήμανε ο κ. Λάππας.

Οι ωφελούμενοι

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας, τα συγκεκριμένα δάνεια αφορούν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τις νέες επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις που έχουν μια καλή ιδέα και ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, νέους αγρότες, νέες αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ανθρώπους που είναι στο ξεκίνημά τους και θέλουν υποστήριξη για να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους.
Επίσης, τα δάνεια αυτά, αφορούν όλους όσοι στηρίζουν με τον αγώνα τους την Ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και όλες τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 10 άτομα προσωπικό και μέχρι 2 εκ. € τζίρο.
Σύμφωνα με τον κ. Λάππα, η γκάμα είναι οι λεγόμενες μικρές και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και όσοι θέλουν να δημιουργήσουν ξανά πλούτο για τον εαυτό τους και για τη χώρα.
«Πρόκειται για μια σημαντική ώθηση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», εξήγησε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αυτό, μπορεί να διπλασιαστεί σχεδόν από τις αναχρηματοδοτήσεις. Όπως είπε, επειδή ισχύει για πέντε έτη, οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν σήμερα και αποπληρώσουν το δάνειό τους το 2020 ή 2021, η διαδικασία θα μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά. Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι μέσα από τη ρευστότητα που θα δημιουργήσουν οι ανακυκλώσεις, τα διαθέσιμα μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10 εκ. €.
Η τράπεζα θα εκδώσει ενημερωτική ανακοίνωση, ώστε όποιοι ενδιαφέρονται γι’ αυτού του είδους τη χρηματοδότηση, να απευθυνθούν στα δύο καταστήματα της τράπεζας στον Βόλο, ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από 1ης Σεπτεμβρίου.

Δυσκολίες στην οικονομία

Σχολιάζοντας την εικόνα της οικονομίας, ο κ. Λάππας εκτίμησε ότι η χώρα θα περάσει δυσκολίες ακόμη, καθώς δεν μπήκαμε ακόμη σε ρότα που να δείχνει ότι όλα είναι ρόδινα. Όπως είπε, όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε, να δουλέψουμε πολύ και να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι πάντα θα υπάρχει ο από μηχανής Θεός, που θα μας βγάλει έξω από τα προβλήματά μας και θα μπορούμε να είμαστε με απλωμένο χέρι, όπως τα τελευταία 40 χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.