Δέκα ληστείες και κλοπές έκαναν δύο σπείρες!

Χρησιμοποιούσαν ακόμη και βία σε βάρος ηλικιωμένων που κοιμόταν για να τους κλέψουν

Οργίασαν δύο σπείρες ρομά το δίμηνο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, που έκαναν 10 ληστείες και κλοπές σε μονοκατοικίες στην πόλη του Βόλου, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν ακόμη και βία σε βάρος ηλικιωμένων που κοιμόταν για να τους κλέψουν, ενώ στη συνέχεια πωλούσαν τα χρυσαφικά και κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήρια.
Μετά τις έρευνες της Αστυνομίας, δύο νεαροί που αποτελούσαν τη μία σπείρα ταυτοποιήθηκαν διατάχτηκε προκαταρκτική έρευνα, για να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις πριν ασκηθούν διώξεις, ενώ στην περίπτωση της δεύτερης σπείρας που ήταν τριμελής, εντοπίστηκε ένας δράστης και αναζητείται η ταυτότητα άλλων δύο και ασκήθηκαν διώξεις. Οι δύο σπείρες νεαρών, επέλεγαν μονοκατοικίας στον Βόλο, χτυπούσαν πάντα μεταμεσονύκτιες ώρες, άνοιγαν με κατσαβίδια τα παράθυρα των σπιτιών και έκλεβαν χρήματα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Ξυπνούσαν και τους έβλεπαν στο σπίτι τους!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικογραφιών, στις περιπτώσεις που στα σπίτια βρισκόταν κυρίως ηλικιωμένοι που κοιμόταν, έκαναν ληστείες, χτυπώντας, ακινητοποιώντας, βρίζοντας και απειλώντας ηλικιωμένους που ξυπνούσαν και τους έβλεπαν στο σπίτι τους, ενώ στην περιπτώσεις που δεν υπήρχαν άνθρωποι σε σπίτι έκαναν κλοπές.
Στην περίπτωση εξάρθρωσης της πρώτης διμελούς σπείρας, από την Εισαγγελία Βόλου ζητήθηκε προκαταρκτική, για να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις των δύο δραστών, πριν ασκηθούν διώξεις.
Οι διώξεις που ασκήθηκαν για την περίπτωση της τριμελούς σπείρας είναι ληστεία κατά συναυτουργία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η προανάκριση της Αστυνομίας συνεχίζεται για τον εντοπισμό των άλλων δύο νεαρών που εκτιμάται ότι μένουν σε οικισμό ρομά στη Λάρισα, όπως και για το αν εμπλέκονται σε άλλες ληστείες.
Οι ληστές εκτιμάται ότι σε κάθε σπίτι που έμπαιναν έκλεβαν κατά μέσο όρο ποσά 100 € σε μετρητά και χρυσαφικά – κοσμήματα αξίας 2000-3000 €, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε ενεχυροδανειστήρια.

Οι εξιχνιάσεις

Η διμελής σπείρα, που είχε κάνει τρεις ληστείες, εξαρθρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Πρόκειται για δύο άνδρες 44 και 40 χρονών, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για ληστείες με παρόμοιο τρόπο, ήταν ύποπτοι και ομολόγησαν την πράξη τους.
Οι δράστες, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα:
• τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-10-2020 και της 08-11-2020, διέρρηξαν δύο φορές το σπίτι ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν από την κατοχή της συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.070 € και δύο χρυσές λίρες,
• τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2020, διέρρηξαν σπίτι ηλικιωμένης και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από το λαιμό και τo χέρι της διάφορα κοσμήματα – χρυσαφικά, ενώ από το χώρο του σπιτιού έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 220 € και
• τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2020, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10 €.
Το μέλος της τριμελούς σπείρα είναι ένας 18χρονος, ο οποίος τις πρωινές ώρες της 17-09-2020 με έναν ακόμη άγνωστο δράστη, έκλεψαν σπίτι 88χρονης γυναίκας στη Ν. Ιωνία
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες πήγαν σε σπίτι 88χρονης γυναίκας και έκλεψαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, μία χρυσή βέρα και ένα χρυσό δαχτυλίδι.
Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, την 19-10-2020, ο ταυτοποιηθείς δράστης πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης τα κλεμμένα χρυσαφικά, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.