Δημ. Τσιμπανάκος: «Να πει ο Δήμος πως θα αξιοποιηθούν τα επιπλέον έσοδα των 5 εκ. €»

Που προκύπτουν για το 2021 από την αύξηση των δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχέδιο από τον Δήμο Βόλου, πως θα αξιοποιηθούν τα επιπλέον έσοδα των 5 εκ. € για το 2021 που προκύπτουν από την αύξηση των δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων κατά 28-30 %, τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Δημήτρης Τσιμπανάκος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία».
Για τα επιπλέον έσοδα του Δήμου, από τις δηλώσεις των τετραγωνικών μέτρων ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας είπε ότι ο Βόλος με βάσει τα στοιχεία της ΚΕΔΕ, κατατάσσεται έβδομος σε όλη τη χώρα με περίπου 500.000 αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα, οπότε η αύξηση κατά 28-30% των τετραγωνικών μέτρων, θα μεταφραστεί σε αύξηση στα ταμεία του Δήμου.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις στην οικονομική επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ποσό αύξησης αγγίζει τα 5 εκ. €. Ο κ. Τσιμπανάκος τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι κρίσεις για διαιτητές ποδοσφαιρικών αγώνων, τις οποίες αναρτά ο δήμαρχος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πως ο Δήμος θα αξιοποιήσει τα 5 εκ. € που θα πάρει από τις τσέπες των Βολιωτών για ανταποδοτικά τέλη με βάση την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων ακινήτων.
«Να επιστραφεί το ποσό αυτό στους Βολιώτες»
Ο ίδιος πρότεινε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επιστραφεί το ποσό αυτό στους Βολιώτες οριζόντια ή ο Δήμος να δείξει με στοιχεία πως θα αξιοποιηθεί αυτό το ποσό, με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο, επειδή το θέμα ενδέχεται να μη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει δια περιφοράς την Πέμπτη, οφείλει ο καθένας να το αναδείξει και να ζητήσει από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να το αποσύρει και να το φέρει σε ειδική συνεδρίαση.
Ο κ. Τσιμπανάκος τόνισε ότι με δεδομένο το ότι τα δημοτικά τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ο Δήμος θα μπορούσε με τα επιπλέον αυτά χρήματα να κάνει μείωση, δεδομένης της κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και λόγω του κορωνοϊού. Ακόμη είπε ότι αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλους κωδικούς παρά μόνο για καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό και ότι έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.
Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Από την ώρα που ο κορωνοϊός έχει μπει στη ζωή μας, εδώ και αρκετούς μήνες, το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν θέσει το θέμα της προστασίας των δημοτικών συμβούλων, των οικογενειών και των συνεργατών τους, με πολλές προτάσεις στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ο κ. Τσιμπανάκος.
Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε καμία πρόταση από τη Δημοτική Αρχή να αλλάξει κάτι σε αυτό το πλαίσιο, ενώ μετά τον Σεπτέμβριο που αυξήθηκαν τα κρούσματα ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο δήμαρχος είχαν πει ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνουν με τηλεδιάσκεψη, όμως ξαφνικά πριν από εβδομάδες, με τoν γνωστό τρόπο επικοινωνίας, ο δήμαρχος το πήρε πάνω του και είπε ότι θα κάνει τα Δημοτικά Συμβούλια δια ζώσης για να κάνει πλάκα με την αντιπολίτευση.
«Μερικές βδομάδες αργότερα, η πραγματικότητα τον ξεπέρασε – του ευχόμαστε περαστικά – και από κει και πέρα μερικά ζητήματα δεν είναι θέμα αντιπολιτευτικής τακτικής, αλλά κοινής λογικής, κάτι που έκανε στο σύνολό της η αντιπολίτευση και τελικά και οι ίδιοι φοβήθηκαν να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε.
Ο Δημ. Τσιμπανάκος τόνισε ότι ζούμε σε μια εποχή που οι πόλεις μετασχηματίζονται σε έξυπνες, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να κάνουν τα πράγματα πιο προσιτά στον πολίτη, αλλά δυστυχώς η δική μας Δημοτική Αρχή διανύει ένα στάδιο ψηφιακού αναλφαβητισμού, το οποίο είναι σε βάρος της πόλης μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.