Δημ. Τσιμπανάκος: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του»

Θετικός απολογισμός θα είναι να κεφαλαιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές τις θέσεις και τις προτάσεις του

Πρόσω ολοταχώς για τις εθνικές εκλογές βαδίζει και το ΠΑΣΟΚ με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δημήτρη Τσιμπανάκο να επισημαίνει πως στόχος του κόμματος είναι η αυτόνομη πορεία στις εκλογές. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη περί συνεργασιών, ο ίδιος τόνισε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό που θέλουν είναι οι ψήφοι του, ενώ ξεκαθάρισε για το θέμα των ημερών με το σκάνδαλο Καϊλή ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πρωτοπόρο στις θεσμικές αλλαγές της χώρας και μόλις διέρρευσε το ζήτημα υπήρξε άμεση διαγραφή της Ευρωβουλευτή από τους κόλπους του.

 

Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών κι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαριστεί πριν από τις εκλογές, ο κ. Τσιμπανάκος επεσήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη κιόλας στιγμή και μόλις βρέθηκε το παράνομο λογισμικό στο κινητό του, κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο και έβαλε το φυτίλι για τις εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Έχουμε παρακολουθήσει ξεκάθαρα τη λογική της συγκάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης, είτε αφορούσε αρχικά τα στελέχη που προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα , είτε αφορά στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής στην οποία επικαλέστηκαν το απόρρητο και σήμερα ακόμη αυτό επικαλούνται και όλα αυτά τα στοιχεία που υπονοούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά και αφορούν και τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη έχουμε μείνει σε κάποιες διαρροές περί Ουκρανίας, Ρουμανίας, τώρα περί Κατάρ και ουσιαστικά θέλουν να οδηγήσουν τις εκλογές να γίνουν με μια λογική τοξικότητας. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αυτή τη λογική», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε δε στο ζήτημα Καϊλή, πως η Ευρωβουλευτής λειτούργησε ως  βραχίονας της ΝΔ από την αρχή και προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα προλαβαίνοντας Υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, τη χαρακτήρισε και σκιώδης εισηγήτρια στην Επιτροπή της Pega, της εξεταστικής επιτροπής της ΕΕ που έχει την ευθύνη για να βγάλει συμπεράσματα, να εξετάσει μάρτυρες και να δει την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Σχετικά με τη διαγραφή της κ. Καϊλή από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ κι αν αυτή ήταν μία βεβιασμένη κίνηση το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής σημείωσε πως πρέπει να διαχωριστεί η πολιτική από το δικαστικό- νομικό κομμάτι της υπόθεση.

« Η πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρη. Μόλις διέρρευσε το θέμα υπήρξε ξεκάθαρη διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που έχει φέρει τόσες θεσμικές αλλαγές στη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πρωτοπόρο στις θεσμικές αλλαγές αλλά και τη δημιουργία θεσμών που σήμερα είναι μία ασπίδα για τη δημοκρατία στη χώρα. Ας μας πουν τα υπόλοιπα κόμματα που βρήκαν ευκαιρία να κουνήσουν το δάχτυλο, δεν είχαν πρόβλημα να συμμετέχει η κ. Καϊλή στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ στο κόμμα της δεν παρέστη. Για τέτοια σχέση μιλάμε με τη ΝΔ. Δεν τη διαγράψαμε γιατί ήταν εισηγήτρια της Pega  και θα θεωρούνταν παρέμβαση για ένα θέμα που για μας είναι κορυφαίο», είπε ο κ. Τσιμπανάκος.

 

Συμπλήρωσε δε πως τέτοιου είδους καταστάσεις δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ, είναι δυσάρεστες για το σύνολο του πολιτικού συστήματος καθώς δηλητηριάζεται ο πολιτικός διάλογος.

«Νομίζω πως έχει δηλητηριαστεί ο πολιτικός διάλογος αυτά τα χρόνια είτε αφορούσε τις υποθέσεις Πάτση, τις θεσμικές συμπεριφορές κομμάτων που έκαναν δημοψηφίσματα σε πέντε ημέρες, αλλά και αυτά τα ζητήματα που έχουν ποινικό χαρακτήρα και πιστεύω ότι κανείς και καμιά δεν έχει δικαίωμα να βάλει φρένο σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με 300.000 ανθρώπους να συμμετέχουν στις διαδικασίες του κόμματος κι εμείς, οι άνθρωποι γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον βίο μας μπορεί ο καθένας να κρίνει το πρόγραμμα και τις θέσεις μας ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μία πρόταση, όπου ο ελληνικός λαός να ακουμπήσει πάνω του την επόμενη ημέρα», υποστήριξε ο ίδιος.

 

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί δυναμικά και περήφανα να προχωρήσει με το πρόγραμμά του

Κάνοντας κι έναν απολογισμό για τον έναν χρόνο από την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσιμπανάκος σημείωσε πως ο  θετικός απολογισμός θα είναι για τους Έλληνες πολίτες όταν στις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να έχει κεφαλοποιήσει και να έχει ένα ποσοστό για να κάνει πράξη αυτές τις σκέψεις και τομές που έχει προτείνει στον δημόσιο διάλογο.

«Κι επειδή γνωριζόμαστε όλοι, ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει τι έχει κάνει κανείς και το ΠΑΣΟΚ μπορεί δυναμικά και περήφανα να προχωρήσει μπροστά με το πρόγραμμά του και ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού ώστε να αποτελέσουμε πραγματικά τον άξονα γύρω από προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος την επόμενη περίοδο», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με συμπλεύσεις, συμπράξεις ή μονοκομματική κυβέρνηση ο κ. Τσιμπανάκος ξεκαθάρισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η αυτόνομη πορεία της παράταξης με τις θέσεις και τις προτάσεις του να έχουν προοδευτικό πρόσημο.

«Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να κρίνει τις δικές μας θέσεις. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «τσόντα» κανενός κόμματος, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιθυμούν κατά βάση τα άλλα κόμματα. Δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θέλουμε την ψήφο του κόσμου για να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις. Για καμία καρέκλα, καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ . Αυτά τα λένε αυτοί που λένε ότι σέβονται την ψήφο του ελληνικού λαού και ουσιαστικά έχουν «κάψει» από σήμερα τις πρώτες εκλογές λέγοντας ότι δεν αποδέχονται καμία άλλη λύση», κατέληξε.

Πρόγραμμα με κοινωνικό πρόσωπο και στήριξη των νέων

Στο μεταξύ και με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την κακοποίηση των γυναικών, ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα ο κ. Τσιμπανάκος μίλησε για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που έχει στη βάση του τους νέους ανθρώπους και τη στήριξή τους. Επεσήμανε πως το δημογραφικό αποτελεί ένας από τους άξονες του κόμματος, που θέλει ο νέος άνθρωπος στην Ελλάδα να νιώθει ότι έχει ίσες ευκαιρίες, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσει η ροή ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική κατοικία, με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Πορτογαλία, την Ιταλία έχει αποφασιστεί να δημιουργηθούν κατοικίες επιδοτούμενες από το Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι ένα πολύ δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο. Εμείς λέμε να βρούμε ποιες είναι οι κατοικίες που δεν αξιοποιούνται, να τις επιδοτήσουμε για να φτιαχτούν, να δώσουμε κίνητρα φοροαπαλλαγής στους ιδιοκτήτες, για να δώσουν με χαμηλό αντίτιμο αυτές τις κατοικίες στους πολίτες κι εμείς ως πολιτεία να βάλουμε κάποια κριτήρια έτσι ώστε κάποιοι που έχουν κάποιες δυσκολίες στη ζωή και με κριτήρια να τους δίνουμε ως κοινωνικό απόθεμα», εξήγησε ο κ. Τσιμπανάκος.

Χαρακτήρισε δε θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει στο πρόγραμμά της μέτρα για την ενίσχυση των νέων ζευγαριών με την απόκτηση σπιτιού με χαμηλότοκα δάνεια λέγοντας φλεγματικά πως ίσως παρακολουθούνταν ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις προτάσεις που θα κατέθετε στον δημόσιο διάλογο.

«Είναι θετικό που η ΝΔ έρχεται στις θέσεις και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που κάνουμε στον δημόσιο διάλογο και ίσως γι’ αυτό να παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν έχουμε μάθει ακόμη τους λόγους που έγινε αυτό, εάν είναι για να μαθαίνουν τις προτάσεις μας, τότε είναι σε ένα καλό στάδιο. Εμείς μιλάμε για κάτι άλλο, για ένα κοινωνικό απόθεμα με κριτήρια σε ζευγάρια, σε νέους που δεν μπορούν με 500-600 ευρώ να έχουν μια κατοικία στο επίπεδο των ενοικίων και της αγοράς όπως έχει σήμερα», κατέληξε.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.