Δήμος Ρήγα Φεραίου: Χιονόπτωση στην κορυφή του Κεραμιδίου- Αποχιονιστικά κρατούν τον δρόμο ανοιχτό

Σε ετοιμότητα και σήμερα οι αρμόδιοι

Δεν ξέφυγε από την κακοκαιρία «Διομήδης» ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ο οποίος χθες υπέστη αρκετά προβλήματα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και της έντονης βροχόπτωσης. Η ίδια εικόνα επικρατεί και σήμερα σε πολλά χωριά του Δήμου, όπως στα Κανάλια και στο Κεραμίδι, όπου η έντονη βροχόπτωση συνεχίζει, ενώ χιονίζει στην κορυφή του Κεραμιδίου, όπως ακριβώς περιγράφει ο κ. Δημήτρης Παλληκάρης στο Ράδιο ΕΝΑ, βρισκόμενος τώρα ο ίδιος στα Κανάλια.

«Είμαστε σε επιφυλακή και ετοιμότητα», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος, εφόσον επισημαίνει ότι η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει, με το φαινόμενο της χιονόπτωσης να τους κρατά σε εγρήγορση. Αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή σημειώνεται έντονη χιονόπτωση στην κορυφή του Κεραμιδίου, με τα αποχιονιστικά της Περιφέρειας να βρίσκονται εκεί, κρατώντας ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Όπως υπενθύμισε, χθες η κατάσταση στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ο αντιδήμαρχος είπε πως επλήγησαν τα Κανάλια, το Κεραμίδι, το Στεφανοβίκειο, το Μικρό Περιβολάκι, ο Άγιος Δημήτριος, η Κοκκίνα και το Περίβλεπτο. Τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι ζημιές που δημιουργήθηκαν παρατηρούνται στα χωράφια και στον επαρχιακό αγροτικό δρόμο, καθώς από εκεί περνούσε ορμητικά το νερό. Όπως τόνισε ο κ. Παλληκάρης, ο Δήμος κινήθηκε άμεσα, έχοντας στην πρώτη γραμμή μηχανήματα και συνεργεία. Επίσης, κόπηκε η κυκλοφορία του δρόμου προς το Μικρό Περιβολάκι περίπου για μισή ώρα, όμως, αποκαταστάθηκε πλήρως άμεσα.

Πρόβλημα υπήρξε και με τον Σαλασαργιώτη, το ποτάμι που κατεβαίνει από την περιοχή Μικρό Περιβολάκι, διασχίζοντας το Μεγάλο Μοναστήρι και καταβαίνει μέχρι το Σταφανοβίκειο. «Ευτυχώς, δεν πλημμύρισε το χωριό, παρά μόνο τα χωράφια», τόνισε ο κ. Παλληκάρης.

Σχετικά με τις χθεσινές διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν στην περιοχή των Καναλίων ο κ. Παλληκάρης ενημέρωσε πως ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν συνεργείο της ΔΕΗ προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Σημείως, δε, ότι η ζημιά δημιουργήθηκε σε μια γραμμή ρεύματος και όχι σε όλη την περιοχή, γεγονός που καθιστά την επίλυση ακόμα πιο εύκολη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.