Δήμος Βόλου: Αγοράζει 30 καρέκλες έναντι 9.920 ευρώ από τον κολλητό του Μπέου!

Με απευθείας ανάθεση που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα

Σοβαρά ερωτήματα, αν δεν πρόκειται για λάθος, προκαλεί απευθείας ανάθεση σε εταιρία που ανήκει σε κολλητό φίλο του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, για την προμήθεια καθισμάτων για το “Συνεδριακό” του Δήμου Βόλου στη Νεάπολη. Όπως προκύπτει από έγγραφο που αναρτήθηκε σήμερα στη διαύγεια, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας Ανδρέας Ζέρβας αποφάσισε την προμήθεια 30 (!) καθισμάτων για τις ανάγκες Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Βόλου με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στην εταιρία Metal Design του φίλου του Αχ.Μπέου, Μάνου Κρατήρα. Το κόστος ανά τεμάχιο, σύμφωνα με την απόφαση είναι 16 ευρώ, ωστόσο το τελικό ποσό της προμήθειας ανέρχεται στις 9.920 ευρώ (με το ΦΠΑ) και είναι απόλυτα αναντίστοιχο με τον αριθμό των καθισμάτων. Να σημειωθεί ότι στην ίδια εταιρία ο Δήμος Βόλου είχε δώσει με απευθείας ανάθεση (υπ’ αριθμόν 119616/28-12-2017 απόφαση με ΑΔΑ: 6ΖΓΜΩ96-16Ψ) την προμήθεια 1300 καθισμάτων με τιμή ανά τεμάχιο 15 ευρώ, για το Συνεδριακό Κέντρο έναντι ποσού 24.180 ευρώ.

Δήμος Βόλου: Αβλεψία υπαλλήλου που έζησε εξαιρετικά δύσκολη προσωπική στιγμή λόγω του δημοσιεύματος!

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή το δημοσίευμα του magnesianews.gr, o Δήμος Βόλου αναφέρει τα εξής: Με αφορμή δημοσίευμα στο site «magnesianes» συμφερόντων της γνωστής οικογένειας Καρεκλίδη όπου με τη γνωστή… οξυδέρκεια, ευφυία και καλή προαίρεση (!) των μελών της μια αβλεψία υπαλλήλου επιχειρείται να εμφανιστεί περίπου σαν σκάνδαλο, διευκρινίζουμε ότι ο αριθμός των καρεκλών που θα προμηθευτούμε για το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου μας, έναντι 9.920 ευρώ (με το ΦΠΑ), είναι 500 και όχι 30, όπως ανεγράφη στο έγγραφο που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (σχετική επίσημη διόρθωση θα γίνει νωρίς το πρωί του Σαββάτου).

Στην εμετική και χυδαία αυτή «δημοσιογραφία» της οικογένειας έχουμε από καιρού σταματήσει να απαντούμε και το πράττουμε αυτό σήμερα για να προστατεύσουμε τον αρμόδιο υπάλληλο, που βίωσε την συγκεκριμένη ημέρα μια εξαιρετικά δύσκολη προσωπική στιγμή, κάτι που δυστυχώς δεν σεβάστηκε ο συντάκτης του άθλιου, κουτοπόνηρου, γνήσιου Καρεκλίδειου, κατασκευάσματος.

Απάντηση του συντάκτη:

Αναμενόμενη η επωδός να καταλογίσουν σε έναν υπάλληλο το…λάθος στον αριθμό των καθισμάτων που θα προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου για το λεγόμενο “συνεδριακό” που δεν μπορεί όμως να πάρει άδεια ως συνεδριακό από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού! Η απόφαση ωστόσο έχει, φαρδιά – πλατια, την υπογραφή του αντιδημάρχου Οικονομικών και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας Ανδρέα Ζέρβα ο οποίος έχει και την προσωπική αλλά και την πολιτική ευθύνη για τις αποφάσεις του. Εκτός αν βάζει την υπογραφή του τόσο επιπόλαια, σε ότι έγγραφο του σερβίρουν μπροστά χωρίς να το ελέγξει. Αν το 500 γίνεται 30 τόσο εύκολα σε ένα δημόσιο έγγραφο, τρέμουμε στην ιδέα για το τι άλλο μπορεί να ανακαλύψουμε σε πιο σημαντικά έγγραφα με οικονομικά στοιχεία που επίσης φέρουν φαρδια πλατιά την υπογραφή του κ. Ζέρβα. Να είναι σίγουρος πάντως ότι το επόμενο διάστημα θα ανακαλύψουμε και άλλα τέτοια ανθρώπινα λάθη… Μήπως ήταν λάθος τελικά και το ποσό της αγωγής στον άλλο “κολλητό” επιχειρηματία της Ερμού που χρωστούσε 50.000 ευρώ και το “μαζέψανε” στις 20.000 ευρώ; Μήπως και το ποσό της προσφοράς για το Αχίλλειο (16.000 ευρώ) που κατέληξε και αυτό σε “κολλητό” έπρεπε να είναι μεγαλύτερο; Τα…νούμερα φαίνεται πως παίζουν παιχνίδια σε βάρος τους. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε και μια απάντηση για ποιους λόγους ο Δήμος Βόλου αναθέτει απευθείας προμήθεια σε έναν επιχειρηματία και κολλητό φίλο του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ο οποίος μάλιστα είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, δηλαδή μέλος (αν και όχι εκλεγμένο) της ευρύτερης ομάδας που διοικεί τον Δήμο Βόλου και τα Νομικά του Πρόσωπα. Οι εμετικές απαντήσεις που δίνει το Γραφείου Τύπου δεν μας εκπλήσσουν, άλλωστε για μία από τις πολλές (δεν έχουμε άλλα λεφτά για μηνύσεις) του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση που θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2019. Το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τις πιθανότητες καταδίκης του. Να είναι σίγουρος πάντως ότι τα καλύτερα έρχονται…

Αρχιμήδης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.