Δίωξη κατ’ αγνώστων για την κλοπή πάνω από ένα εκ. € και 900 χρυσών λιρών

Από διαμέρισμα γνωστού υπερήλικα Βολιώτη τον Δεκέμβριο του 2017

Δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου, κατά αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι στις 30 Δεκεμβρίου του 2017, είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην παραλία του Βόλου, γνωστού υπερήλικα Βολιώτη, φεύγοντας με χρηματικό ποσό πάνω από 1 εκ. ευρώ και 900 χρυσές λίρες!
Το προηγούμενο διάστημα, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του υλικού που προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, με τον εισαγγελέα να συντάσσει δικογραφία στη συνέχεια, ασκώντας την παραπάνω κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη, κατά αγνώστων δραστών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η δικογραφία βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή, ο οποίος θα διεξάγει την κύρια ανάκριση, καλώντας για κατάθεση τους παθόντες, αλλά και άλλους μάρτυρες που εμπλέκονται με την υπόθεση.
Ο τρόπος δράσης των διαρρηκτών, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, καταδεικνύει πως οι δράστες ήταν περισσότεροι από δύο, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Η κλοπή – μαμούθ έγινε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, όταν τα δύο αδέλφια Δεληγεώργη είχαν μεταβεί για την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα και γύρισαν εσπευσμένα, καθώς τους ειδοποίησε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας την Δευτέρα 1η Γενάρη 2018, ότι ήταν παραβιασμένη η πόρτα του διαμερίσματος.
Το θύμα είχε καταθέσει στην Αστυνομία πως το ποσό που κλάπηκε έφτανε το 1,3 εκ. €, με τους δράστες να αυξάνουν την λεία τους, φεύγοντας με 900 χρυσές λίρες. Οι αρχές προσπάθησαν να ξεδιαλύνουν την υπόθεση, αξιοποιώντας υλικό από τις κάμερες που υπήρχαν στο διαμέρισμα, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να πιστοποιήσουν μέσω της τραπεζικής οδού, το ποσό που ισχυρίστηκε το θύμα ότι εκλάπη από το σπίτι του.

Οι άγνωστοι «χτύπησαν» το διαμέρισμα στην παραλία του Βόλου, όπου διέμενε ο 93χρονος σήμερα, Γεώργιος Δεληγεώργης, αδελφός του γνωστού από τις δωρεές του στην Εκκλησία και στο Δήμο, Νικόλαου Δεληγεώργη, που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με διαφορά ενός ορόφου. Όταν επέστρεψαν στο Βόλο, τα αδέλφια αντίκρισαν την πόρτα του διαμερίσματος παραβιασμένη και ανοιχτή, ενώ τα χρήματα και οι λίρες που βρισκόταν στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας, είχαν κάνει «φτερά». Για την κλοπή του μεγάλου χρηματικού ποσού ενημερώθηκε αρχικά τηλεφωνικά η Αστυνομία ενώ τα δύο αδέλφια, διαθέτουν Κοινωφελές Ίδρυμα, που λειτουργεί επί σειρά ετών στο Βόλο. Σύμφωνα με στοιχεία ΜΜΕ όλης της Ελλάδας, πρόκειται για την μεγαλύτερη σε αξία κλοπή που είχε σημειωθεί μέχρι τότε, αλλά και μέχρι σήμερα, στην Μαγνησία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.