Εκατοντάδες Βολιώτες ζητούν εργασία

Ήρθαν σε επαφή με επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό

Εκατοντάδες είναι οι Βολιώτες που ζητούν εργασία και από το πρωί χθες πήγαν στο «Ξενία», μέχρι το απόγευμα, που ήταν σε εξέλιξη η 7η Ημέρα καριέρας, που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν άνω των 1000 θέσεων εργασίας σε δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις, για τοπική δουλειά ή ακόμη και τηλεργασία και η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων μόνο θετικά οφέλη μπορεί να προσφέρει. Η προσέλευση ανέργων ή ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον είναι συνεχής, τις προηγούμενες ημέρες έγιναν περίπου 700 προεγγραφές και υπήρχε μεγάλη προσέλευση από την ώρα που άνοιξε η εκδήλωση.

Η Γιάννα Χορμόβα υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία και δράση εξωστρέφειας της Υπηρεσίας που φέρνει σε άμεση επαφή και σύζευξη την προσφορά εργασίας με τη ζήτηση.

«Ταυτόχρονα, δημιουργείται σε τοπικό επίπεδο μια μόχλευση του εργασιακού τομέα, υπάρχει πολύ μεγάλη στήριξη από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των εργοδοτών, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους αναζητούντες εργασία και από ανθρώπους που ενδεχομένως θέλουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον», σημείωσε η υποδιοικήτρια της Υπηρεσίας.
Όπως ανέφερε είναι μια δράση που έχει στηρίξει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με τη Διοίκησή της, τον διοικητή κ. Πρωτοψάλτη και τον υπουργό κ. Χατζηδάκη, πάρα πολύ, ενώ οι έξι προηγούμενες Ημέρες Εργασίας έχουν αποδείξει ότι υπάρχει άμεση απορρόφηση και κάλυψη των θέσεων.
Η ίδια έκανε λόγο για αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας της υπηρεσίας μέσω της εξωστρέφειας, που έχει αγκαλιαστεί και από την πλευρά της προσφοράς εργασίας και της ζήτησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.