Έκλαψε όλη η Ελλάδα για τα αδέλφια, τον Γιώργο και την Κωνσταντίνα …

Ανείπωτος πόνος στην κηδεία των δύο παιδιών για τον άδικο χαμό τους

Σιωπή, μάτια κόκκινα από το κλάμα κι ένα απέραντο γιατί. Γιατί «έφυγαν» από τη ζωή τόσο άδικα ο Γιώργος και η Κωνσταντίνα Τσάπα. Χθες η Μακρινίτσα και όλη η Ελλάδα έκλαιγε για τον χαμό των δύο αδερφών, που έζησαν μαζί και μαζί «ταξίδεψαν» στο τέλος. Τραγικές φιγούρες οι γονείς των παιδιών Απόστολος και Αθανασία, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως τα δυο παιδιά τους δολοφονήθηκαν και πέθαναν. Το σοκ τους εμφανές όπως και το παραμιλητό τους καθ’ όλη τη διάρκεια της Εξόδιου Ακολουθίας. Δίπλα τους όλο το χωριό. Παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να αποχαιρετήσουν τα χαμογελαστά παιδιά.

Η χθεσινή ημέρα θα στιγματίσει για μια ζωή τη Μακρινίτσα. Οι δρόμοι του χωριού ήταν έρημοι. Όσοι κυκλοφορούσαν ήταν μαυροντυμένοι και με τα πρόσωπά τους σκυνθρωπά. Από νωρίς, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου για να πουν το στερνό αντίο στον 30χρονο Γιώργο και την 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα.
Τα φέρετρα των δύο παιδιών βγήκαν από το πατρικό τους σπίτι και οδηγήθηκαν στην εκκλησία. Το ένα από αυτά, αυτό που κείτονταν ο Γιώργος ήταν λευκό, καθώς ήταν ανύπαντρος, μιας και δεν πρόλαβε με την αρραβωνιαστικιά του να κάνουν το γάμο, που τόσο ονειρεύονταν.
Η Εξόδιος Ακολουθία των δύο παιδιών τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου, που βρέθηκε κι αυτός εκεί προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο των γονιών των δύο παιδιών.

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Από τις δυσκολότερες στιγμές στη ζωή μου

Ο Μητροπολίτης είπε πως αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στιγμές στη ζωή του. «Ξέρω ότι δεν υπάρχουν λόγια για αυτούς τους γονείς για να τους παρηγορήσω. Θέλω να τους πω όμως ένα πράγμα. Αυτό που ποτέ δεν χάνεται είναι η αγάπη. Όταν αντιστραφεί η αγάπη, φέρνει συμφορά και πόνο. Όσοι αγαπήσαμε αυτά τα παιδιά, κρατήστε αυτή την αγάπη αιώνια. Και έτσι θα είναι ζωντανοί. Θα παραμείνουν κοντά σας και μαζί σας με τις ψυχές σας», ανέφερε και τους είπε πως θα είναι πάντα στο πλευρό τους.
«Εύχομαι να σας παρηγορήσει ο Θεός. Είμαι εδώ για να τους πούμε ότι είμαστε κοντά τους. Γιατί ο πόνος όταν μοιράζεται είναι λίγο μικρότερος», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης με τη μάνα και τον πατέρα των παιδιών να μην μπορούν να συγκρατηθούν από τους λυγμούς και το κλάμα.
Τραγική φιγούρα και η αρραβωνιαστικιά του Γιώργου Τσάπα, που μαυροντυμένη έκλαιγε τον άνθρωπο που αγαπούσε και διερωτώνταν τι θα κάνει τώρα χωρίς εκείνον. Παιδικοί φίλοι και συγχωριανοί των παιδιών έβγαιναν από τον Ναό κλαμένοι και υποβασταζόμενοι. Δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως αυτά τα παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο.

Προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο και παρηγοριά
Μετα την Εξόδιο Ακολουθία, όλο το χωριό συνόδευσε στην τελευταία κατοικία τα δυο αδέρφια. Μέσα από τα καλντερίμια της Μακρινίτσας, πλήθος κόσμου ανέβηκε μέχρι το Κοιμητήριο. Στην πορεία η μάνα και πατέρας των παιδιών, άλλοτε παραμιλούσαν κι άλλοτε βουβοί, με το βλέμμα χαμένο και τη σκέψη άδεια περπατούσαν μηχανικά, με το κεφάλι σκυμμένο.
Το σοκ που έχει επέλθει στους δύο αυτούς ανθρώπους είναι μεγάλο και όλοι έλεγαν πως ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Κοντά τους όμως βρίσκονταν όλο το χωριό, δίνοντάς τους κουράγιο και παρηγοριά.

Φτάνοντας στο Κοιμητήριο οι καρδιές…έσπασαν. Και ο πιο σκληρός δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά του. Τα δυο αδέρφια τάφηκαν δίπλα δίπλα, όπως πορεύονταν και στη ζωή. Άλλωστε ο Γιώργος προσπάθησε να σώσει την αδερφή του, με τον φερόμενο ως δράστη να του καταφέρει μαχαιριές στην καρδιά και την κοιλιά. Οι φίλοι των παιδιών, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Ο χαροκαμένος πατέρας λύγισε. Έπεσε πάνω στο φέρετρο του γιού του και του μιλούσε. Το ίδιο και η αρραβωνιαστικιά του Γιώργου, που τα μάτια της δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το κλάμα. Η μητέρα λίγα βήματα πιο κει, υποβασταζόμενη από συγγενείς, μιλούσε ακόμη στα παιδιά της. Ακόμη και στο τελευταίο «αντίο» δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει.

Λίγα λεπτά μετά το «αντίο» στον Γιώργο, είπαν «αντίο» και στην Κωνσταντίνα, που αφήνει πίσω της τον Γιώργο της, το δίχρονο παιδάκι, που όπως είπε και η μάνα της 28χρονης, δεν ξέρει τι έχει συμβεί και ζητάει τη μαμά του. Φίλες της Κωνσταντίνας κρατούσαν λουλούδια και την αποχαιρέτησαν με κλάματα και οδύνη.

Κανείς δεν μπόρεσε να κρύψει τη θλίψη του. Το χωριό όλο θρηνεί και θα συνεχίσει να το κάνει. Και κανείς δεν ξεχνά αυτό που συνέβει. Όλοι ζητούν δικαίωση για τις ψυχές των δύο αδερφών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.