Εμπρησμός στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (φωτό – βίντεο)

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα υπηρεσίες του κτιρίου, λόγω ζημιών

Εμπρησμός από αγνώστους και για άγνωστο λόγο προκλήθηκε σε ισόγειο γραφείο του κτιρίου της Π.Ε. Μαγνησίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, γεγονός το οποίο εξετάζουν οι αρχές, ενώ δεν θα λειτουργήσει σήμερα το κτίριο λόγω ζημιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε στις 2.30 περίπου τα ξημερώματα, από αυτοσχέδιο εμπρηστικό υλικό (μολότοφ) καθώς βρέθηκαν υπολείμματα τριών, εντός του χώρου.

Επί τόπου έσπευσε δύναμη της αστυνομίας και πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνταν από οκτώ άνδρες με 2 υδροφόρα οχήματα και ένα βυτιοφόρο, ενώ κάηκαν είδη γραφείου σε έκταση 20 τ.μ. περίπου.
Λήξη του συμβάντος δόθηκε στις 5 τα ξημερώματα, με απολογισμό ένα γραφείο κατεστραμμένο ολοσχερώς, ζημιές σε παρακείμενα γραφεία και στον διάδρομο.
Από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργείται προανάκριση για το συμβάν, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη στον προσωπικό της λογαριασμό, αναφέρει ότι εντοπίστηκαν τρεις μολότοφ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση «από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι το κεντρικό κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας πλην των Υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας, της Κτηνιατρικής, και Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν θα λειτουργήσει λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε γραφείο του ισογείου, τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για εμπρησμό, ενώ σήμερα Παρασκευή θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν».

Σε ανάρτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφέρει ότι «τρεις μολότοφ εμφανείς, ένα γραφείο του ισογείου ολοσχερώς κατεστραμμένο, παραβιασμένα παράθυρα με σκεπάρνι, ένας όροφος πισίνα … και ένα αναπάντητο για κάθε εχέφρονα άνθρωπο γιατί; Γιατί η περιουσία του πολίτη; Γιατί το σπίτι του; Γιατί να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης τις επιπτώσεις τέτοιων προθέσεων; Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία για την αμεσότητα και την γρήγορη ανταπόκριση τους».