Έγγραφα και οικοδομικές άδειες για το νέο «Συνεδριακό Κέντρο»

Ζητά απ΄το Δ. Βόλου, το «Τμήμα Ελέγχου και Επιθεωρήσεων της Υπ. Τουρισμού», μετά τις αποκαλύψεις της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Έγγραφα και οικοδομικές άδειες για το νέο «Συνεδριακό Κέντρο» όπως ισχυρίστηκε ότι κατασκευάζει η δημοτική αρχή, με την πρώτη εκδήλωση μάλιστα να έχει γίνει, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί η ύπαρξη άδειας, ζητά απ΄το Δ. Βόλου, το «Τμήμα Ελέγχου και Επιθεωρήσεων της Υπηρεσίας Τουρισμού», μετά τις αποκαλύψεις της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πέραν του Δ. Βόλου, οφείλει και η Μητρόπολη Δημητριάδος να εκδώσει ειδικό σήμα λειτουργίας για το συνεδριακό της αφού ο χώρος χρησιμοποιείται με αυτό το σκεπτικό, αλλιώς αν δεν υπάρξει συμμόρφωση και στις δύο περιπτώσεις, θα επιβληθούν πρόστιμα.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», «το Τμήμα Ελέγχου και Επιθεωρήσεων της Υπηρεσίας μας, πραγματοποίησε έλεγχο, σε συνεργασία με την Τουριστική Αστυνομία Βόλου, στο Εκθεσιακό – Αθλητικό Κέντρο Βόλου, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύσεις φέρεται να έχει μετατραπεί σε Συνεδριακό Κέντρο. Κατά την διάρκεια της αυτοψίας από το κλιμάκιο δεν βρέθηκε ο υπεύθυνος φορέας λειτουργίας του χώρου αλλά υπήρχε συνεργείο αποπεράτωσης εργασιών. Με την υπ’ αριθ. 1629/04-06-2018 έγγραφο της, η ΠΥΤ Θεσσαλίας, αναφέρει αναλυτικά την Νομοθεσία που προβλέπεται για την έκδοση ειδικού σήματος λειτουργίας Συνεδριακού Κέντρου και ζητά από τον Δήμο Βόλου που έχει την κυριότητα του κτιρίου να την ενημερώσει, ποιος είναι ο φορέας που εκμεταλλεύεται τον εν λόγω χώρο και να προσκομισθούν από τον φορέα έγγραφα και οικοδομικές άδειες, που να αποδεικνύουν την αμιγή ή όχι χρήση του κτιρίου ως Συνεδριακό. Πράγματι εκπρόσωποι του φορέα ανταποκρίθηκαν και με επίσκεψή τους στα γραφεία της ΠΥΤ Θεσσαλίας ζήτησαν περαιτέρω ενημέρωση, προκειμένου να καταθέσουν τα έγγραφα που τους ζητήθηκαν με το παραπάνω έγγραφο.
Για λόγους ισονομίας η ΠΥΤ Θεσσαλίας μαζί με την Τουριστική Αστυνομία Βόλου διενήργησε έλεγχο και στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, όπου διαπιστώθηκε η αμιγής χρήση του και η ανάγκη έκδοσης ειδικού σήματος λειτουργίας και δόθηκαν οι ίδιες έγγραφες κατευθύνσεις με το φερόμενο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, στο δε κτίριο FORUM, εκμετάλλευσης ΕΠΕ ΓΕΝΙΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑΙ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ καθώς και στο αμφιθέατρο του κτιρίου του ΤΕΕ Μαγνησίας δεν διαπιστώθηκε η αμιγής χρήσης αυτών, ως Συνεδριακό Κέντρο, σύμφωνα με τις οικοδομικές άδειες που μας κατέθεσαν.
Τα Συνεδριακά Κέντρα, σύμφωνα με τον ν. 4276/2017 (ΦΕΚ 155/Α), άρθρο 1, παράγραφος 3 είναι εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και θεωρούνται τουριστικές επιχειρήσεις, αδειοδοτούνται από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (Ε.Υ.Π.Α.ΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού στην Αθήνα και είναι υπό τον έλεγχο των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (σύμφωνα με το ΠΔ 127/2017, άρθρο 20).
Εφόσον διαπιστωθεί εφεξής λειτουργία Συνεδριακών Κέντρων στην περιοχή μας με αμιγή χρήση χωρίς το ειδικό σήμα λειτουργίας, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικών κυρώσεων δεκαπέντε (15.000) χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τον ν. 4276/2014μ άρθρο 7 παράγραφος 6.
Επίσης όποιος διαφημίζει τουριστικές υπηρεσίες χωρίς να του έχει χορηγηθεί προηγούμενος Ειδικό Σήμα Λειτουργίας ή βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων, υπόκειται σε πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, άρθρο 7, παράγραφος 15».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.