Ενίσχυση για το κόστος καυσίμων και επιδότηση της μηνιαίας κάρτας ζητά το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών

Ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ζητά η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. και επιδότηση της μηνιαίας κάρτας μετακινήσεων, ώστε να μειωθεί το κόστος και ο πολίτης να αφήνει το αυτοκίνητό του και να μετακινείται με λεωφορεία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης Νίκος Ευαγγελινός στο Ράδιο ΕΝΑ και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ.   Όπως είπε, «το προηγούμενο διάστημα που ήρθε επίσκεψη στον Βόλο ο πρωθυπουργός, μιλήσαμε μαζί του και ήδη καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο συγκεκριμένο κομμάτι, αναφέροντας την κίνηση που έχει κάνει η Γερμανία, για επιδότηση της μηνιαίας κάρτας και ο πολίτης να μπορέσει να μετακινείται αρκετά φθηνά στη διάρκεια του μήνα, με ανάλογη επιδότηση προς τις αστικές συγκοινωνίες, σε μια κίνηση επίτευξης της οικονομίας και τη μείωση του αποτυπώματος προς το περιβάλλον», ανέφερε.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

«Οι τιμές στα εισιτήρια παραμένουν σταθερές

από το 2011, δεν θέλουμε να αυξηθούν»

“Αναμένουμε και εμείς μία οικονομική ενίσχυση από το κράτος, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα, διότι οι τιμές στα εισιτήρια παραμένουν σταθερές από το 2011 δεν θέλουμε να αυξηθεί, ενώ το κόστος αυξήθηκε κατά 30%”, ανέφερε ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ.

Ο κ. Ευαγγελινός ανέφερε ότι το επιπλέον κόστος λειτουργίας, το επιβαρύνεται αποκλειστικά η εταιρία, σε μια περίοδο που αφήνουμε πίσω τις επιπτώσεις  από την πανδημία και τα ποσοστά μετακίνησης στην επαρχία είναι στο 65% σε σχέση με το 2019, ενώ η κίνηση κατά την πανδημία ήταν 50%.

Τέλος το αστικό ΚΤΕΛ έθεσε στους πολιτικούς το θέμα της μετακίνησης των άνω των 65 ετών, οποίοι μετακινούνται με το 50% του εισιτηρίου, να ισχύει και για την πόλη του Βόλου, ενώ η διαφορά επιδοτείται από την Πολιτεία.

Αναφερόμενος στην επιβατική κίνηση ο κ. Ευαγγελινός είπε ότι είναι ανοδική, σε επίπεδο 1-2% κάθε μήνα, έχει φθάσει στο 65% από ότι το 2019 και η εκτίμηση είναι ότι το καλοκαίρι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς τα μέτρα χαλαρώνουν, όπως και ο κόσμος.

Από το περασμένο Σάββατο, το Αστικό ΚΤΕΛ έβαλε καλοκαιρινά δρομολόγια νωρίτερα φέτος, ώστε να μπορούν μαθητές, φοιτητές και πολίτες να πηγαίνουν για μπάνιο σε κοντινές παραλίες του Βόλου.

«Ενισχύεται η συγκοινωνία

σε όλα τα δρομολόγια»

Τέλος, ενισχύεται η συγκοινωνία σε όλα τα δρομολόγια, ανά 30 λεπτά στις Αλυκές στις γραμμές Νο 4 και Νο 6 με ένα πράσινο εισιτήριο μπορεί κάποιος να πάει από Άνω Βόλος στις Αλυκές για μπάνιο, ενώ εξετάζεται η μετάβαση ανθρώπων με τη γραμμή Νο 2 σε κοντινή παραλία με ένα εισιτήριο.

Η Αστικό ΚΤΕΛ έβαλε σε λειτουργία τις ηλεκτρονικές κάρτες που είναι διάρκειας 30 ημερών που δίνει τη δυνατότητα απεριορίστων διαδρομών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.