Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου προς Υπ.Υγείας: Προσλάβετε μόνιμους ιατρούς πριν η κατάσταση γίνει έκρυθμη

Τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας κρατάνε Θερμοπύλες, αναφέρει σε επιστολή της

Την άμεση πρόσληψη γιατρών για την ενίσχυση του νοσοκομείου Βόλου, ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο Υγείας η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ). Στην επιστολή που απευθύνεται παράλληλα και προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Αχιλλοπούλειο, την διοίκηση της 5η ΥΠΕ, τους Βουλευτές και πολιτικούς φορείς και τα ΜΜΕ του νομού, ζητείται να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη των 14 ιατρών που βρίσκονται στη διαδικασία της κρίσης για το Νοσοκομείο του Βόλου, η άμεση επαναπροκήρυξη των 6 μόνιμων θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που είναι κενές καθώς επίσης και η άμεση πρόσληψη 5 ειδικών Παθολόγων και δύο Παιδιάτρων στο Νοσοκομείο του Βόλου λόγω εκτάκτων αναγκών. Στην επιστολή της η Ένωση Ιατρών τονίσει ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας κρατάνε Θερμοπύλες, προσθέτοντας επίσης ότι στα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας ήδη λειτουργούν νέες δομές νοσηλείας για τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Προσλάβετε μόνιμους ιατρούς πριν η κατάσταση γίνει έκρυθμη, όπως αναφέρει. Καταλήγοντας ζητά όπως εκτίμησε και ο ίδιος ο υπουργός, ο μισθός του νεοδιόριστου ειδικού ιατρού να γίνει και για τους μόνιμους ιατρούς των Νοσοκομείων 2000 ευρώ και όχι μόνο για τους ιδιώτες.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΕΙΝΚΥΜ:

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε όλοι τη σημερινή “Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας η οποία αφορά στην ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού SARS-CoV-2”.

Σχεδόν εννέα μήνες πέρασαν την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού. Ενώ ευθείς εξαρχής ζητήσαμε την πλήρωση των κενών θέσεων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και την αύξηση του μισθού των νεοδιόριστων ιατρών, η τωρινή ανακοίνωση του Υπουργείου γεννάει πολλά ερωτηματικά. Το Υπουργείο Υγείας, αντί να προσλάβει μόνιμους ιατρούς (και ενώ ακόμη περιμένουμε την υλοποίηση των κουτσουρεμένων προσλήψεων από πέρυσι), προσφέρει μισθό 2000 ευρώ σε όποιον ιδιώτη θελήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Δημόσια Υγεία. Αλλά δεν μένει μόνο εδώ, οι ιδιώτες ιατροί θα λαμβάνουν και ειδική μοριοδότηση, όπως λαμβάνουν όσοι εργάζονται σε ακριτικές περιοχές.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την αναγνώριση από το Υπουργείο Υγείας ότι ο μισθός του πρωτοδιόριστου ειδικού πρέπει να είναι 2000 ευρώ ή μήπως αυτό αφορά μόνο στους ιδιώτες που θα έρθουν στα Νοσοκομεία. Ελπίζουμε αυτή η αδικία να διορθωθεί άμεσα. Πως είναι δυνατόν ο νεοδιόριστος μόνιμος ιατρός που εργάζεται και εφημερεύει και στηρίζει χρόνια τη Δημόσια Υγεία να ξεκινάει από λιγότερο από 1300 ευρώ και ο ιδιώτης να ξεκινάει από 2000 ευρώ. Δεν γίνεται, ο ιατρός του ίδιου Νοσοκομείου να μην μοριοδοτείται όταν είναι μόνιμος και να μοριοδοτείται ο ιδιώτης ιατρός που μόλις ανέλαβε υπηρεσία. Τον ίδιο κορονοϊό SARS-CoV-2, στις ίδιες συνθήκες θα αντιμετωπίσουν και οι δύο. Μόνο που ο αδικημένος είναι αυτός που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Ζητάμε την άμεση πρόσληψη των ιατρών που βρίσκονται στη διαδικασία της κρίσης (14 για το Νοσοκομείο του Βόλου).

Ζητάμε την άμεση επαναπροκύρηξη των 6 μόνιμων θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που είναι κενές.

Ζητάμε επιπλέον, την άμεση πρόσληψη 5 ειδικών Παθολόγων και δύο Παιδιάτρων στο Νοσοκομείο του Βόλου λόγω εκτάκτων αναγκών.

Ζητάμε κατόπιν της δικής σας εκτίμησης ο μισθός του νεοδιόριστου ειδικού ιατρού να γίνει και για τους μόνιμους ιατρούς των Νοσοκομείων 2000 ευρώ και όχι μόνο για τους ιδιώτες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας κρατάνε Θερμοπύλες. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι, στα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας ήδη λειτουργούν νέες δομές νοσηλείας για τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Προσλάβετε μόνιμους ιατρούς πριν η κατάσταση γίνει έκρυθμη.

Εμείς θα κρατάμε Θερμοπύλες κύριε Υπουργέ, εσείς;

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Δρ. Παύλος Μαλινδρέτος

Ο Γραμματέας

Ηλίας Καραμέτος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.