Εντείνεται το ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου

Προετοιμάζει τις διαδικασίες για πώληση μετοχών το ΤΑΙΠΕΔ

Τις προετοιμασίες για την πώληση των πλειοψηφικών μετοχών των Οργανισμών Λιμένων Βόλου, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ αναζητώντας για αυτό τον σκοπό οικονομικό σύμβουλο με εμπειρία στις εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Αυτά είναι και τα τέσσερα από τα συνολικά 10 περιφερειακά λιμάνια που ελέγχει κατά 100% το ΤΑΙΠΕΔ για τα οποία προκρίθηκε ότι μπορεί να προχωρήσει σχετικά άμεσα η ιδιωτικοποίησή τους με την μέθοδο που ακολουθήθηκε για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το www.capital.gr, το καθένα απ’ αυτά τα λιμάνια θεωρείται πως μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για διαφορετικούς λόγους.
Ειδικά για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου δεδομένο θεωρείται το αμερικανικό ενδιαφέρον. Τη δημιουργία κοινοπραξίας για την διεκδίκηση των δύο λιμένων εξετάζουν η Goldair και αμερικανικά σχήματα, όπως ανακοινώθηκε και μετά από τη συνάντηση που είχαν η διοίκηση της πρώτης με τον πρέσβη των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αναζητείται ο σύμβουλος

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι διαγωνισμοί τουλάχιστον για τα τρία λιμάνια (Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο) να ξεκινήσουν εντός του 2020 και να ακολουθήσει το λιμάνι του Βόλου. Βέβαια, δεν αποκλείεται ο στόχος αυτός να μετατεθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Στο μεταξύ, πάντως, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά κανονικά τις διαδικασίες δημοσιεύοντας την Τρίτη την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την θέση του οικονομικού συμβούλου για τα τέσσερα λιμάνια. Ο σύμβουλος που θα επιλεχθεί θα προετοιμάσει την έκθεση due diligence για το κάθε λιμάνι και θα βοηθήσει στην δημιουργία των Virtual Data Rooms των σχετικών διαγωνισμών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 200.000 € (50.000 € για κάθε λιμάνι) μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι εταιρείες καλούνται να υποβάλλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 14 Απριλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.