Ενθουσιασμένοι οι μαθητές για την επιστροφή τους στα σχολεία- Γκρίνια για όσους συνήθισαν την τηλεκπαίδευση

Τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαρ. Σταχτέας

Δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους οι μαθητές Λυκείων και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, που μετά από πολύ καιρό επέστρεψαν στα θρανία και είδαν πάλι τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Έχοντας οι περισσότεροι τη βεβαίωση του self test εκτυπωμένη στο χέρι, εισήλθαν πάλι στις τάξεις για τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Σύμφωνα όμως και με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Σταχτέα, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, υπήρχαν και γκρίνιες, από λίγους ευτυχώς μαθητές, που τόνιζαν πως τώρα που συνήθισαν τα τηλεμαθήματα, αναγκάζονται πάλι να αλλάξουν συνήθειες και να επιστρέψουν… στην τάξη.

Εύκολο και απλό το self test είπαν μαθητές και εκπαιδευτικοί

«Η πρώτη ημέρα ήταν καλή, δεν είχαμε προβλήματα. Οι μαθητές στην πλειονότητά τους ήταν ενθουσιασμένοι επειδή επέστρεψαν στον γνώριμο χώρο του σχολείου, είδαν του συμμαθητές τους, τους καθηγητές τους κι έστω για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να έρθουν οι διακοπές του Πάσχα θα μπορέσουν να κάνουν ένα μάθημα περισσότερο ουσιαστικό, με βιωματικό τρόπο, δηλαδή θα μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στις διδακτικομαθησιακές ανάγκες. Ορισμένοι όμως μαθητές παραπονέθηκαν και είπαν ότι εκεί που πήγαμε να συνηθίσουμε τα τηλεμαθήματα μας φέρνετε πάλι στις τάξεις και φοβούμαστε μήπως κάτι συμβεί και επιστρέψουμε στα τηλεμαθήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταχτέας μεταφέροντας το κλίμα της πρώτης ημέρας στο σχολείο, καθώς και ο ίδιος επισκέφθηκε αρκετά σχολεία του νομού.

Σημείωσε δε, πως το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί το άνοιγμα των Λυκείων και ΕΠΑΛ αυτή την περίοδο ως την καλύτερη κίνηση, καθώς είχαν πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά  και με δεδομένο τώρα ότι υπήρχε ακόμη ένα όπλο ενάντια στην πανδημία, που είναι  το τεστ αυτοδιάγνωσης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σταχτέας οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν πως το self test είναι απλό, οι  περισσότεροι στο χώρο τη εκπαίδευσης πιστεύουν οτι είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει,  ώστε να περιοριστεί η πανδημία, αλλά είναι κάτι το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια την επαναλειτουργία των σχολείων.

Να σημειωθεί πως την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων βρέθηκαν δύο θετικά self tests σε μαθητές και ένα σε εκπαιδευτικό. «Είναι πολύ λίγα, αλλά έστω κι αυτά εάν δεν γίνονταν το τεστ δεν θα ήταν γνωστά, θα επέστρεφαν στα σχολεία και θα γινόταν φορείς μετάδοσης και θα είχαμε περισσότερα κρούσματα», σχολίασε ο κ. Σταχτέας.

Οι περισσότεροι μαθητές προσκόμισαν εκτυπωμένη τη βεβαίωση για το self tst στα σχολεία τους, αρκετοί που δεν είχαν εκτυπωτή αντέγραφαν το κείμενο που υπήρχε διαδικτυακά και το υπέγραψαν οι γονείς τους, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις μαθητών που είχαν φωτογραφίσει με το κινητό τους την βεβαίωση και την έδειξαν από την οθόνη. Η τελευταία πρακτική δεν συστήνεται, αλλά την πρώτη ημέρα έγινε αποδεκτή και οι μαθητές εισήλθαν για μάθημα.

Περισσότεροι έφεραν εκτυπωμένες τις βεβαιώσεις, Αρκετοί που δεν είχαν εκτυπωτή αντέγραψαν το κείμενο που ήταν στην οθόνη του υπολογιστή και το υπέγραψαν οι γονείς, κάποιοι άλλοι το εμφάνισαν στην οθόνη και το επέδειξαν, δεν είναι κάτι που συστήνεται, αλλά κατά την πρώτη ημέρα έγινε αποδεκτό και οι μαθητές εισήλθαν για μάθημα.

Τηλεκπαίδευση σε θεσσαλικό επίπεδο

Τι γίνεται όμως με τους μαθητές που θα διαγνωστούν θετικοί και πως θα γίνουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης; Όπως ανέφερε ο κ. Σταχτέας από το Υπουργείο Παιδείας ήρθε έγκριση προκειμένου τα παιδιά που είτε βγουν θετικοί στον ιό είτε συνοικούν με ευάλωτες ομάδες και δεν μπορούν να πηγαίνουν σχολείο, να ενταχθούν σε τηλε-τμήματα.

«Σε επίπεδο νομού είναι δύσκολο να δημιουργηθούν τμήματα για όλες τις τάξεις, όλων των ειδών Λυκείων και ΕΠΑΛ , που έχουμε κατευθύνσεις και δεν μπορούμε να βρούμε και καθηγητές που να διδάσκουν όλων των ειδών τα μαθήματα, σε όλες τις τάξεις.  Οπότε το θέμα το χειριζόμαστε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης η οποία συγκεντρώνει τους μαθητές απ΄όλη την περιφέρεια και τους καθηγητές,  που έχουν πάρει άδεια ειδικού σκοπού,  γιατί δεν πρέπει να έρθουν στο σχολείο, αλλά από το σπίτι τους μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές,  έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σχετικά σύντομα το θέμα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε αυτή την προσπάθεια για να μην χαθούν ώρες από αυτά τα παιδιά», εξήγησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας.

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι εκπαιδευτικοί που εμβολιάζονται με τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Μαγνησίας. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες εμβολιάζονται επτά ή οκτώ άτομα, τη Δευτέρα εμβολιάστηκαν 28, ενώ το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως  θα ξεκινήσει εμβολιαστικό πρόγραμμα ειδικά για εκπαιδευτικούς. Πάντως εκτός από τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό με τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων, εμβολιάζονται όσοι ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες που έχει ανοίξει η εμβολιαστική πλατφόρμα, όσοι βρίσκονται σε ευάλωτες ομάδες αλλά και όσοι διδάσκουν σε Ειδικά Σχολεία.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Σταχτέας υπάρχει ανησυχία των εκπαιδευτικών ως προς το ποιο εμβόλιο θα κάνουν, μιας και δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων σε ποιο εμβολιαστικό κέντρο υπάρχουν αδιάθετες δόσεις και μπορούν να κληθούν για εμβολιασμό, αλλά ούτε και ποιο από τα εμβόλια θα κάνουν.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.