Έντονα τα τροχονομικά μέτρα και η αστυνόμευση στον Βόλο

Που εφαρμόζονται από τη Μ. Δευτέρα ενόψει του Πάσχα

Έντονα είναι τα τροχονομικά μέτρα και η αστυνόμευση στο κέντρο του Βόλου από τη Μ. Δευτέρα, ενόψει του Πάσχα, με διευκόλυνση των οδηγών, άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος και βασικό στόχο την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, υλοποιώντας το σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις εντολές, τις οδηγίες και την εποπτεία του γενικού περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, εφαρμόζει κατά την περίοδο των Εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, Ειδικό Σχέδιο Τροχονομικής Αστυνόμευσης, που περιλαμβάνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων τροχαίας.
«Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύουμε καθημερινά την εμφανή αστυνομική παρουσία, τόσο στο κέντρο της πόλης του Βόλου όσο και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής ευθύνης μας.
Στόχος μας είναι η εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η διευκόλυνση των οδηγών, η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος και βέβαια, πρωτίστως, η αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων», τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας.
Ο κ. Καραΐσκος εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ, να είναι ήρεμοι, τα παιδιά να βρίσκονται σε ειδικά καθίσματα, όλοι να φοράνε ζώνες ασφαλείας, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα, να τηρούν την προτεραιότητα, να μην ξεκινούν να ταξιδέψουν εάν νιώθουν κουρασμένοι και οι δικυκλιστές να φοράνε πάντα κράνος.
Εάν τηρηθούν τα παραπάνω μέτρα, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, ενώ επισήμανε πως πολλές φορές παρατηρεί, οδηγοί που αντιλαμβάνονται αστυνομική παρουσία στο δρόμο “παίζουν τα φώτα” στον οδηγό του άλλου ρεύματος, κάτι που είναι παράνομο, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, κάτι που δεν το κάνουν γενικότερα.
Η Τροχαία σύμφωνα με τον διευθυντή, δεν επιθυμεί να βεβαιώσει παραβάσεις, αλλά στόχος είναι την Μεγάλη Εβδομάδα να υπάρξει ομαλή κυκλοφορία στο κέντρο του Βόλου, έτσι ώστε και οι πολίτες να εξυπηρετούνται, αλλά και η αγορά να δουλέψει καλά, χωρίς να παρατηρηθούν μποτιλιαρίσματα.

«Θα βεβαιωθούν παραβάσεις»

“Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, να μην παρκάρουμε όπου μας βολεύει για να εξυπηρετήσουμε την ανάγκη μας, κλείνοντας τη Δημητριάδος και την Ιάσονος, αλλά να δείξουμε υπεύθυνη συμπεριφορά, γιατί ο αστυνομικός είναι βοηθός στην ομαλή κυκλοφορία, δεν είναι αυτός που θα μας τιμωρήσει. Πρέπει να καταρριφθούν κάποιοι μύθοι, αφού τη ζώνη ασφαλείας τη φοράμε και μέσα στην πόλη, γιατί θα μας γλιτώσει από κάποιον πιθανό τραυματισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο διευθυντής υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν γερανοί για να σηκώσουν οχήματα, αλλά όσοι δεν συμμορφωθούν θα τους βεβαιωθούν παραβάσεις. Για δεύτερη χρονιά έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία από την Τροχαία κώνοι, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την παράνομη ολιγόλεπτη στάθμευση.
Καταλήγοντας ο κ. Καραΐσκος σημειώνει πως οι γυναίκες και οι άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους του πολίτες του νομού.
Επίσης, οι αστυνομικές υπηρεσίες, πέρα από την εμφανή αστυνόμευση, κάνουν ειδικές δράσεις και συστηματικούς ελέγχους, τόσο στον τομέα της γενικής αστυνόμευσης όσο και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.