Εντός του Ιουλίου ο πρώτος σταθερός βηματοδότης στο Νοσοκομείο Βόλου

Το «Αχιλλοπούλειο» θα αποκτήσει μια από τις καλύτερες καρδιολογικές κλινικές της χώρας

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρώτος σταθερός βηματοδότης στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και μέχρι το 2018, που αναμένεται η υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ που πήραν προέγκριση από το υπουργείο Υγείας, το Νοσοκομείο θα αποκτήσει μια από τις καλύτερες καρδιολογικές κλινικές της χώρας, που θα αντιμετωπίζει ακόμη και βαριά περιστατικά, χωρίς οι ασθενείς να αναγκάζονται να πάνε σε άλλα Νοσοκομεία. Ακόμη, από τα έργα του ΕΣΠΑ το «Αχιλλοπούλειο» θα ενισχυθεί σε εξοπλισμό και θα αλλάξει τελείως ως προς την παροχή υπηρεσιών. Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός που χαρακτήρισε ευχάριστο το γεγονός ότι το υπουργείο ενέκρινε τον πλήρη φάκελο που είχε καταθέσει το Νοσοκομείο, χωρίς να κοπεί κανένα έργο.
Ο ίδιος είπε ότι αυτό ήταν δουλειά πολλών ανθρώπων, τα τεχνικά δελτία ήταν τα πρώτα που είχαν φτάσει στο υπουργείο, που συντάχθηκαν με προσωπική δουλειά της ομάδας ΕΣΠΑ του Νοσοκομείου, που ουσιαστικά ήταν οι πρώτοι φάκελοι που έφτασαν στο υπουργείο από την 5η ΥΠΕ και ήταν πλήρεις και ολοκληρωμένοι.

Ραντεβού με τους περιφερειακούς
συμβούλους της Μαγνησίας
Ο διοικητής εξήγησε, ότι το πρώτο κομμάτι της γραφειοκρατίας έχει τελειώσει, οι εγκρίσεις σκοπιμότητας πάνε στην Περιφέρεια και για το λόγο αυτό εντός 10 ημερών κανονίστηκε ραντεβού με όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της Μαγνησίας, για να ενημερωθούν ποια είναι η επόμενη φάση και ποια η βοήθεια που ζητά το νοσηλευτικό ίδρυμα, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, αφού δοθεί «πράσινο φως» από την Περιφέρεια ξεκινάει η δημοπράτηση και εκτίμησε ότι τα περισσότερα έργα του ΕΣΠΑ θα έχουν γίνει εντός του 2018.

Στεφανιογράφος
Μέσω του ΕΣΠΑ και των προτάσεων του Νοσοκομείου θα υλοποιηθούν το πλήρες αιμοδυναμικό εργαστήριο (στεφανιογράφος), που σήμερα δεν υπάρχει και θεωρείται έργο πνοής για την περιοχή που θα μείνει για πολλά χρόνια.
Ο κ. Δραμητινός εξήγησε ότι το μηχάνημα αυτό δεν είναι διαγνωστικό, αλλά επεμβατικό όπου γίνονται αγγειοπλαστικές («μπαλονάκια»), σώζονται ζωές και δεν θα χρειαστεί κανένας ασθενείς με οξύ έμφραγμα ή καρδιολογικά προβλήματα να φεύγει για να κάνει επέμβαση σε άλλα Νοσοκομεία.
Ο διοικητής είπε ακόμη, ότι εντός του Ιουλίου θα μπει ο πρώτος μόνιμος βηματοδότης στο Νοσοκομείο Βόλου και τόνισε ότι μαζί με το πρώτο έργο υπάρχουν ακτινοδιαπερατά τραπέζια, ενώ σημείωσε ότι με αυτό το έργο το Νοσοκομείο Βόλου θα διαθέτει μια από τις καλύτερες ίσως καρδιολογικές κλινικές που υπάρχουν.
Ήδη, ανέφερε υπάρχουν δύο εξειδικευμένοι γιατροί, ενώ στο πρόγραμμα της καρδιολογικής κλινικής έγινε εκπαίδευση στο υπόλοιπο προσωπικό, ώστε όταν έρθει ο στεφανιογράφος να υπάρχει ετοιμότητα να λειτουργήσει άμεσα.

Ψηφιακό ακτινολογικό
Ακόμη, προέγκριση από το υπουργείο πήρε το πλήρες ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, που θα αλλάξει εντελώς το ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου. Ο διοικητής το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό έργο για το Νοσοκομείο, γιατί το ακτινολογικό μηχάνημα που διαθέτει σήμερα χρονολογείται από το 2004 και παρουσιάζει συχνά πυκνά κάποια προβλήματα.
Ο κ. Δραμητινός είπε ότι το Νοσοκομείο θα προμηθευτεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και ένα ολοκαίνουργιο υπέρηχο τελευταίων προδιαγραφών για το ακτινολογικό τμήμα, κάτι που χαρακτήρισε σημαντικό έργο υποδομής του Νοσοκομείου, που αναμένεται να δώσει «αέρα» δεκαετίας.

Μηχανήματα και ψηφιακό χειρουργείο
Επίσης έγκριση σκοπιμότητας πήραν διάφορα μηχανήματα που έχουν ιεραρχηθεί ότι χρειάζονται στο Νοσοκομείο, όπως οι δύο αναπνευστήρες βαρέως τύπου για την ΜΕΘ, για αναβάθμιση της Μονάδας, πλήρες σετ εργαλείων για τα χειρουργικά και ορθοπεδικά χειρουργεία, που θα αντικαταστήσουν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν, καθώς και ένα σύγχρονο τραπέζι για το παθολογοανατομικό εργαστήριο.
Σύμφωνα με τον διοικητή, το μεγάλο έργο που πήρε έγκριση σκοπιμότητας νωρίτερα και βρίσκεται ήδη στην Περιφέρεια, είναι το ψηφιακό χειρουργείο, που ο ίδιος εκτίμησε ότι θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο εντός του 2017.
Ο κ. Δραμητινός εξήγησε ότι το έργο αυτό δίνει εξαιρετικές δυνατότητες στην χειρουργική και την ουρολογική κλινική, είναι ότι πιο μοντέρνο υπάρχει, έχει δυνατότητα διασύνδεσης με ιατρικά κέντρα και κλινικές του εξωτερικού και θα αναβαθμίσει πλήρως τις χειρουργικές ειδικότητες που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.