Επιμελητήριο: Πρέπει να ανοίξουν οι επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο

Με αυστηρούς όρους και απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Το γεγονός ότι πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν οι επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο, για να πάρουν ανάσα, καθώς οι υποχρεώσεις μαζεύονται, τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης. Όπως είπε στο Ράδιο ΕΝΑ, δεν υπάρχουν περιθώρια να μην ανοίξει η αγορά τον Δεκέμβριο. Θα είναι εγκληματικό για όλους αν πούμε ότι επεκτείνεται το lock down και οι τρεις εβδομάδες να γίνουν τέσσερις για κάποιους κλάδους ή με πέντε για κάποιους άλλους με πολύ περιοριστικούς όρους.
«Το να μην ανοίξει τον Δεκέμβριο η αγορά δεν μπορούμε να το διανοηθούμε οι επαγγελματίες και ο εμπορικός κόσμος, γιατί όλοι περιμένουν τις γιορτές για να μπορέσουν να πάρουν ανάσα τα οικονομικά τους», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Μπασδάνη τα πράγματα δεν είναι καλά, δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται, οπότε κάτι πρέπει να γίνει.
«Φυσικά και λέμε ναι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, αλλά ειδικά για τις επιχειρήσεις είναι λίγα τα μέτρα, σε σχέση με τις υποχρεώσεις που συσσωρεύονται στις πλάτες των επαγγελματιών και επιχειρηματιών γενικότερα», τόνισε.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε ότι οι επαγγελματίες κατανοούν τους υγειονομικούς κινδύνους, αλλά εκτίμησε ότι η αγορά δεν μπορεί να μείνει κλειστή και πρέπει να ανοίξει με αυστηρούς όρους, δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα γι’ αυτούς.
«Η κυβέρνηση, σε συνθήκες πανδημίας, καλείται να παίξει καθοριστικό ρόλο σε έναν τομέα που τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και είναι ο πιο νευραλγικός σε μια χώρα που λέει ότι θέλει να έχει υγεία», επισήμανε και πρόσθεσε ότι εκεί εστιάζεται το πρόβλημα.
Ο κ. Μπασδάνης εκτίμησε ότι από τις αρχές του 2021 που θα εμφανιστεί το εμβόλιο, δεν θα υπάρξουν παραπέρα προβλήματα, όμως μπροστά μας έχουμε μια καθοριστική περίοδο, των γιορτών, που τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν.
Αναφορικά με τις οφειλές που για τις επιχειρήσεις συσσωρεύονται για τον Απρίλιο του 2021, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων, διότι πολλοί επαγγελματίες έχουν χάσει τη ρύθμιση, λόγω έλλειψης τζίρου, ενώ χαρακτήρισε καλό το μέτρο της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής σε 40 δόσεις από τον Ιανουάριο του 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.