Η παραλία της Μαγνησίας που ονομάζονταν «κολοκυθάκι»

Aerial Destination

Ο Οβριός είναι νεότερη ονομασία της παραλίας “Κολοκυθάκι” της Παλαιάς Μιτζέλας με πολύ μικρό παραθαλάσσιο οικισμό του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου  στα ανατολικά του Πηλίου στη Θεσσαλία και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που περικλείει την παραλία του Οβριού την καθιστά μία από τις πιο όμορφες και συνάμα ήσυχες παραλίες της Ελλάδος. Είναι ιδανική για κολύμπι και χαλάρωση και συνίσταται για διακοπές μακριά από τα φώτα του πολιτισμού. Είναι η τελευταία παραλία του ανατολικού Πηλίου και η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη και γίνεται πιο εύκολη με το κατάλληλο όχημα 4χ4. Για να διανυκτρεύσει κανείς στη παραλία κάνοντας ελέυθερο κάμπινγκ θα πρέπει αν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, έχοντας μαζί του τρόφιμα και τα απολύτως απαραίτητα.

Στην παραλία του Οβριού εκβάλλει και η ρεματιά της Λαγωνίκας, η μεγαλύτερη πηγή του Πηλίου, προσφέροντας άφθονα τρεχούμενα νερά στην περιοχή. Εκεί κοντά βρίσκονται και τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια του Διακουμή και του Πόρου, τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε και να φωτογραφηθείτε πλάι τους. Η παραλία του Οβριού λέγεται και “Παλιά Μιτζέλα” από το εγκαταλειμμένο χωριό Μιτζέλα που βρίσκεται στο δάσος πάνω από την παραλία. Το χωριό αυτό πυρπολήθηκε από τους Τούρκους το 1827. Έκτοτε δεν ξανακατοικήθηκε και τα ερείπειά του παραμένουν ξεχασμένα στο δάσος. Πολλά χαλάσματα υπάρχουν και γύρω από την παραλία του Οβριού.

Μετά την ίδρυση Ελληνικού κράτους, η βασίλισσα Αμαλία παρεχώρησε έκταση στους διασκορπισμένους μιτζελιώτες για να ξαναχτίσουν το χωριό τους. Το χωριό αυτό είναι η σημερινή Αμαλιάπολη που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του Παγασητικού, κοντά στον Αλμυρό. Για να φτάσετε στα ερείπεια του χωριού υπάρχει μονοπάτι το οποίο όμως έχει γίνει πλέον αρκετά δύσβατο. Για να το βρείτε, αφήνετε τον αγροτικό δρόμο πάνω σε μια δεξιά στροφή του και ακολουθείτε στενό χωματόδρομο ο οποίος μετά από λίγα μέτρα γίνεται μονοπάτι. Η στροφή αυτή βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που ο αγροτικός δρόμος αλλάζει κατεύθυνση και αρχίζει να κινείται παράλληλα με το ρέμα κατηφορίζοντας προς τον Οβριό.

Πηγή: https://www.travelgreco.com/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.