Επιτέθηκε με γκλίτσα και μαχαίρι κατά 66χρονου για τα βοσκοτόπια

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη έκρινε έναν 71χρονο κτηνοτρόφο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, διότι επιτέθηκε με γκλίτσα και μαχαίρι κατά ενός 66χρονου, τον οποίο τραυμάτισε. Για καλή του τύχη, ο εναγόμενος, είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και κατάφερε να αποφύγει μια ή και περισσότερες μαχαιριές που ίσως είχαν αποβεί μοιραίες για τη ζωή του. Ο 71χρονος κατηγορούνταν ακόμη και για απειλή, κατά δεύτερου ατόμου, η οποία όμως έπαυσε από το Δικαστήριο.
Το επεισόδιο έγινε στις 19 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, σε οικόπεδο στην Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, όταν ο 71χρονος εξαιτίας διαφορών που είχε με το θύμα, για το που θα βόσκουν τα πρόβατα, επιτέθηκε εναντίον του με μια ξύλινη γκλίτσα ενός μέτρου που κρατούσε στα χέρια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο χτύπησε τον 66χρονο πολλές φορές, στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και κακώσεις στον αυχένα, στο θώρακα και κάκωση στον αγκώνα του δεξιού χεριού που προέταξε για να αποφύγει τα υπόλοιπα χτυπήματα. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε πάνω του και προσπάθησε με αυτό να τον πλήξει, αλλά ο 66χρονος ήταν παλιός “κομάντο”, τον ακινητοποίησε, αρπάζοντας τον από το χέρι και τον αυχένα, και έτσι του έπεσε το μαχαίρι στο έδαφος. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή παρατώντας το μαχαίρι, ενώ φέρεται να απείλησε και δεύτερο άτομο που βρήκε φεύγοντας, λέγοντας του ότι δε μπορεί να βγάλει το μαχαίρι, αλλιώς θα τον έσφαζε. Το θύμα, από την πλευρά του μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Στο Δικαστήριο βρέθηκαν, τόσο ο δράστης, όσο και το θύμα της επίθεσης, οι οποίοι πλέον έχουν καλές σχέσεις. Στην απολογία του ο 71χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του, κάνοντας λόγο για λάθος εκ μέρους του, προσθέτοντας πως πλέον τα έχουν βρει, και πως δεν έπρεπε να γίνει το επεισόδιο, για το μέρος που θα βόσκουν τα πρόβατα.
Τελικά ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.