Έρχονται …40άρια το Σαββατοκύριακο

Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη Τακούδη

Προ των πυλών είναι η πιο θερμή περίοδος του καλοκαιριού, καθώς το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία, θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς ανέμους όπως τόνισε ο κ. Θεοφάνης Τακούδης μιλώντας στον Ηλία Κουτσερή και το “Ράδιο ΕΝΑ 102.5”. Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε πως το καλοκαιρινό κλίμα, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.
Συγκεκριμένα, γεμάτες από κόσμο αναμένεται να είναι οι παραλίες του Παγασητικού αλλά και του Πηλίου, αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν «κόκκινο» και οι περισσότεροι θα αναζητήσουν μια εστία δροσιάς.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν, ενώ το καλοκαιρινό αυτό κλίμα θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Ειδικότερα, μέχρι και σήμερα Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές για την εποχή, και συγκεκριμένα, 2-3 βαθμούς υψηλότερες. Στην πόλη το Βόλου, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου με κάποια σχετική υγρασία, καθώς οι άνεμοι είναι ασθενείς.
Από την Παρασκευή και μετά, για δύο -τρεις ημέρες, έρχονται θερμές αέριες μάζες από τη Β. Αφρική και θα ανεβάσουν κι άλλο τη θερμοκρασία.
«Σταδιακά το Σάββατο, την Κυριακή και πιθανώς και τη Δευτέρα, η θερμοκρασία στο Βελεστίνο θα φτάσει τους 40 βαθμούς, στην πόλη του Βόλου, τους 38 περίπου βαθμούς Κελσίου με πιο υψηλή υγρασία σε σχέση με το Βελεστίνο. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες στα πιο υψηλά επίπεδα του καλοκαιριού», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης.
Μετά το «καυτό» τριήμερο και με βάση τα στοιχεία που ελέγχονται, ο κ. Τακούδης σημείωσε πως ίσως μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο να έχουμε καιρικές συνθήκες καθαρά καλοκαιρινές, όχι με θερμοκρασίες που να φτάνουν τους 38 ή 40 βαθμούς αλλά με κανονικές καλοκαιρινές θερμοκρασίες ή 2-3 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με την περίοδο που διανύουμε.
Τέλος, σε ότι αφορά τους ανέμους, ο μετεωρολόγος ανέφερε πως δυστυχώς δεν έχουμε, καθώς το μελτέμι είναι πολύ εξασθενημένο και δεν δημιουργεί συνθήκες δροσιάς ακόμη και στα νησιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.