Έρευνα και ερωτήματα για τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών στον Βόλο

Φωτό αρχείου
Ανέλαβαν την ευθύνη για δυο περιπτώσεις

Επίθεση έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στα ΑΤΜ τράπεζας στο κέντρο του Βόλου, από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ στη συνέχεια, οι αναρχικοί επιτέθηκαν σε περιπολικό και αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ με μπουκάλια και πέτρες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση για ταυτοποίηση των δραστών. Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι πεζός είδε άγνωστα άτομα να καταστρέφουν τα μηχανήματα ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Στο σημείο πήγε περιπολικό με αστυνομικού της ΟΠΚΕ στο οποίο η ομάδα των δραστών πέταξε μπουκάλια και πέτρες, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος ή να σημειωθούν ζημιές στο αυτοκίνητο.
Η επίθεση στα ΑΤΜ και στο περιπολικό συνέπεσαν χρονικά πολύ κοντά με την επίθεση σε δικηγορικό γραφείο του Βόλου, στο οποίο συστεγάζονται δύο δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων έχει το ίδιο επίθετο με άλλο Βολιώτη δικηγόρο, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση Μάγγου και υπάρχουν ερωτηματικά, αν οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους.
Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που ερευνά η Αστυνομία και αφορά φωτιά που έβαλαν άγνωστοι στο γραφείο που συστεγάζονται οι δικηγόροι Γιάννης Δασκαλόπουλος και Παναγιώτης – Νικόλαος Σκαλίμης.
Αστυνομικοί εκτιμούν ότι η σύνδεση του περιστατικού με τις ζημιές στα ΑΤΜ δεν επιβεβαιώνεται και από την ανάληψη ευθύνης δεν υπάρχει αναφορά στη δεύτερη υπόθεση.

Η ανακοίνωση

Στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε χθες το πρωί ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης:
“Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι.” Γ. Μιχαηλίδης
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κατευθυνθήκαμε προς την τράπεζα της Eurobank στη συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Ιάσονος, όπου απαλλοτριώθηκαν 2 μηχανήματα ΑΤΜ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίθεση σε ένα περιπολικό και ένα όχημα των ΟΠΚΕ, που κατέφθασαν στο σημείο, με ρίψη άδειων μπουκαλιών και πετρών. Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν ως πράξη αυτοδικίας.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε περιμένουμε να έρθει κάποια δικαίωση από τα δικαστικά όργανα του κρατικού μηχανισμού στην επερχόμενη δική των μπάτσων-βασανιστών του Βασίλη Μάγγου. Είναι καιρός ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο. Με αυτή μας την πράξη καλούμε σε γενίκευση των συγκρουσιακών δράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Βασίλη. Χαράζουμε μια συγκρουσιακή πορεία μον@ μας απέναντι στους εξουσιαστές μας και την συγκάλυψη τους”, αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται με αρχικά (Α/Α).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.