Εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Βόλου προσπάθησε να κολλήσει ξανά (!) κορωνοϊό

Τι είπαν στον Αλ. Τσίπρα εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή

Τους υγειονομικούς του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού συνάντησε στο πλαίσιο της παρουσίας του στον Βόλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επανέλαβε ότι το μέτρο της αναστολής είναι ένα άγριο μέτρο που δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται, με τους εργαζόμενους να του επισημαίνουν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους λόγω της επιβολής αυτού του μέτρου.

Εργαζόμενη που είναι σε αναστολή είπε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει νοσήσει, έχει αντισώματα, η ίδια προσπάθησε να κολλήσει ξανά (!) αλλά δεν το κατάφερε και η φυσική της ανοσία είναι 10 φορές πάνω από το εμβόλιο.

Επίσης πρώην εργαζόμενοι είπαν ότι το παράδοξο είναι ότι οι υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο και δεν έχουν πλέον ανοσία, γιατί να μην είναι σε αναστολή και να είναι οι ίδιοι, που φυσικά θέλουν να είναι στις δουλειές τους για να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Πρόσθεσαν ότι ανάμεσά τους υπάρχουν άνθρωποι με αναπηρία 67% και απορρίφθηκαν από την επιτροπή.

«Διαθεσιμότητα, μέχρι τη μετακίνηση σε κάποιο άλλο τομέα χωρίς επαφή»
«Είναι απάνθρωπο να μένετε χωρίς μισθό και να κινδυνεύετε να χάσετε την αξιοπρέπειά σας. Εμείς είχαμε προτείνει να υπάρξει όχι αναστολή, αλλά η διαθεσιμότητα, μέχρι να μετακινηθείτε σε κάποιο άλλο τομέα, που δεν θα έρχεστε σε επαφή με τους ασθενείς. Συμφωνώ ότι είναι απάνθρωπο και γιατί αυτό δεν γίνεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, εκεί δηλαδή που υπάρχει το πολιτικό κόστος έντονο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος προς τους σε αναστολή υγειονομικούς και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτή η υπόθεση είναι μια υπόθεση που μας ξεπερνάει όλους και δεν πρέπει να πιστεύουν σε συνωμοσιολογικές θεωρίες, ότι το εμβόλιο αλλάζει το DNA.
Οι εργαζόμενοι το αρνήθηκαν και είπαν ότι θέλουν να τους παρουσιάσουν ως γραφικούς, ενώ έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να μπορέσουν να κρατήσουν τη δουλειά τους, και τόνισαν ότι είναι δικαίωμά τους να αποφασίσουν αν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο ή όχι.
Μια άλλη εργαζόμενη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τους έχει πετάξει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι, να μην μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους «και θέλουν να μας πείσουν ότι μας αγαπούν και μας νοιάζονται για να κάνουμε το εμβόλιο»…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.