Ερωτήματα για το «συνεδριακό» θέτει στον δήμο Βόλου το ΤΕΕ

Με απευθείας ανάθεση σε φίλο του δημάρχου η προμήθεια των καθισμάτων

Απαντήσεις από την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βόλου ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας, αναφορικά με την λειτουργία του συνεδριακού κέντρου στο οποίο φιλοξενήθηκε ήδη συνέδριο, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του εργολάβου. Το θέμα της παράνομης λειτουργίας του συνεδριακού είχε φέρει στη δημοσιότητα η “Μαγνησία” με λεπτομερές ρεπορτάζ, για το οποίο ο Δήμος Βόλου ουδέποτε τοποθετήθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα διενεργείται έλεγχος και από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ που αδειοδοτεί τα συνεδριακά κέντρα. Όπως αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού παραρτήματος, είναι επιβεβλημένο να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτει δεδομένου ότι αποτελεί τεχνικό σύμβουλο του κράτους, ασκώντας παράλληλα και ρόλο ελεγκτικού μηχανισμού σε πολεοδομικά θέματα και κατασκευής δημοσίων έργων.

Το ΤΕΕ ζητά να ενημερωθεί για το κτίριο που λειτουργούσε μέχρι πρότινος ως εκθεσιακό και μετατράπηκε σε συνεδριακό κέντρο, αν πληροί προϋποθέσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για συνεδριακά κέντρο μεγάλου μεγέθους, όπως είναι αυτό το Δήμου Βόλου και πιο συγκεκριμένα αν πληροί τις προδιαγραφές που ορίζονται στην υπ’ αριθμόν 23908/1991 Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ παράλληλα θέτει ερώτημα για το αν τηρούνται οι προδιαγραφές για την πυροπροστασία του κτιρίου για τη λειτουργία τέτοιας εγκατάστασης. Καταλήγοντας στο έγγραφό της η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θέτει και το κρίσιμο ερώτημα που είχε θέσει και η “Μαγνησία” για το αν προβλέπεται η συγκεκριμένη χρήση συνεδριακού κέντρου στην συγκεκριμένη περιοχή στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο έχει παραληφθεί ήδη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και θα τεθεί υπόψιν του πολιτικού προϊσταμένου και αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, ο οποίος οφείλει και να απαντήσει.

Απευθείας ανάθεση σε φίλο του Δημάρχου οι καρέκλες

Στο μεταξύ αποκαλυπτικές είναι και οι αναθέσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο Βόλου για την προμήθεια εξοπλισμού του «συνεδριακού» κέντρου. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 119616/28-12-2017 απόφαση του Δήμου Βόλου (ΑΔΑ: 6ΖΓΜΩ96-16Ψ) έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρία που ανήκει σε προσωπικό φίλο του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, η προμήθεια 1.300 συνεδριακών καθισμάτων με κόστος 24.180 ευρώ, παρά το γεγονός ότι στην τεχνική μελέτη του έργου προβλέπεται ότι το συνεδριακό θα είναι χωρητικότητας 2.700 συνέδρων!

Παράλληλα εγείρονται ερωτήματα για τις απευθείας αναθέσεις στον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες στο συνεδριακό κέντρο και συγκεκριμένα στην εταιρία Vasartis για την προμήθεια υλικών, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στην αρχική τεχνική μελέτη του έργου και όχι να γίνονται συμπληρωματικά μετά την ανάληψή του. Συγκεκριμένα αναφέρουμε την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων LED με κόστος 12.395 ευρώ καθώς και την προμήθεια και τοποθέτηση θερμοπρόσοψης με κόστος 4.106 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.