Μεγάλα προβλήματα στον Αλμυρό: «Έσπασε» η γέφυρα στο Χολόρεμα (φωτό- συνεχής ενημέρωση)

Φωτογραφία αρχείου
Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές, κινδυνεύουν τρεις εργαζόμενοι που το όχημά τους εγκλωβίστηκε

Διαστάσεις έντονων προβλημάτων λαμβάνει η κακοκαιρία στη δυτική Μαγνησία, καθώς αργά το μεσημέρι «έσπασε» από την έντονη βροχόπτωση και τον όγκο νερού που κατέβαινε, η γέφυρα στο Χολόρεμα Αλμυρού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έχει πλημμυρίσει η περιοχή στην επαρχιακή οδό, ανάμεσα σε Κρόκιο και Αϊδίνι, ενώ κατέρρευσε και το σημείο της γέφυρας στον παράδρομο της επαρχιακής οδού. Στον Μαυρόλοφο, προβλήματα υπήρξαν στο έργο της Λιμνοδεξαμενής του Ξηριά όπου βρέθηκε η αντιιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, όπως και ο δήμαρχος Β. Χατζηκυριάκος, ενώ αξίζει να σημειωθεί , ότι η κίνηση διεξάγεται μόνο από την Εθνική Οδό και όχι απ΄το επαρχιακό δίκτυο του Αλμυρού . Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στον Μαυρόλοφο.

Στο μεταξύ, στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων – Βόλου μεταξύ των χωριών Αμπελιά και Νεράιδα, οι τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών έχουν προκαλέσει σημαντικές φθορές το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μικρός αριθμός οχημάτων.
Το Σάββατο 19-9-2020 τα δρομολόγια για Τρίκαλα των 07:20 και 11:50 και τα δρομολόγια για Βόλο των 08:10 και 12:45 δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της κακοκαιρίας.

Κινδυνεύουν τρεις άνθρωποι

Εξάλλου τρεις εργαζόμενοι στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού, όπου επίσης, υπάρχουν πολλά κυβικά νερού, κινδυνεύουν και προσπάθεια για να τους προσεγγίσει και απεγκλωβίσει δίνει η ΕΜΑΚ. Οι εργαζόμενοι το απόγευμα έφυγαν από το εργοτάξιο του Ξηριά και παρασύρθηκαν από τα νερά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η πυροσβεστική ηταν αδύνατον αρχικά να τους προσεγγίσει.
“Ζούμε ένα θρίλερ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βιώνω κάτι τέτοιο. Είναι τρεις άνθρωποι που για να σωθούν έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και βγήκαν από το αυτοκίνητο”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα έμεινε η ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού από τις 6 περίπου το απόγευμα και μετά καθώς και η Νέα Αγχίαλος. Τέλος, η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κάτοικοι του Αλμυρού στο magnesianews.gr, ζητά από τους κατοίκους να μην περιφέρονται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Εξάλλου, αυτοκίνητο στο οποίο φέρεται να επέβαιναν μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά παρασύρθηκε από τα νερά στην έξοδο της Αγχιάλου στο ρεύμα προς τον Αλμυρό. Η πυροσβεστική έσπευσε επί τόπου και υπήρξε αίσιο τέλος με απεγκλωβισμό

To Λιμεναρχείο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες άνεμοι Βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ.
Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης.
Αλιευτικοί σύλλογοι, καλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου.
Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.
6. Ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.
7. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 2421353800 & 108).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.