Έτσι θα «μεταμορφωθεί» η Βαμβακουργία (φωτογραφίες)

Στόχος η δημιουργία ενός «ανοιχτού» στην πόλη Πανεπιστήμιου

Σε ορίζοντα δύο ετών, όπως ανέφερε σήμερα και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της έγκρισης από τη Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του έργου για την υλοποίηση φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Βαμβακουργία στη Ν. Ιωνία θα “μεταμορφωθεί” σε ένα κέντρο παιδείας και πολιτισμού με στόχο να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό στην κοινωνία και την πόλη Ανώτατο Ίδρυμα.

Τα κουφάρια της Βαμβακουργίας θα δώσουν τη σκυτάλη σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, σχολή ΑΜΕΑ, ερευνητικά εργαστήρια, φοιτητικές εστίες, φοιτητική λέσχη, πολυχώρο πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, αστικές λειτουργίες (υπηρεσίες, καταστήματα), κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.


Ο σχεδιασμός αφορά ένα “ανοικτό” στην πόλη Πανεπιστημιακό συγκρότημα που θα είναι χώρος ώσμωσης και δημιουργίας και θα συμβάλει στην επίτευξη τριών διακριτών στόχων: στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ των οικονομικά αδύναμων φοιτητών, στην ενίσχυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ιδίως εκείνων των χαρακτηριστικών του που προωθούν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, και την σύνδεση του με την κοινωνία και, τέλος, στην αναζωογόνηση μιας υποβαθμισμένης περιοχής εντός του αστικού ιστού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.