«Φούσκα» τα laptop και tablet σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι πρόκειται για εξοπλισμό σχολείων και όχι γονέων και μαθητών

«Φούσκα» αποδείχτηκε η χορήγηση laptop και tablet από το υπουργείο Παιδείας προς μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς νέα «διευκρινιστική» εγκύκλιος που εκδόθηκε και εστάλη, αναφέρει ότι “η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)”. Η εξέλιξη αυτή έχει αποτέλεσμα στα σχολεία της Μαγνησίας από 8.500 laptop και tablet που είχαν δηλωθεί, ο αριθμός αυτός να «πέφτει» στα περίπου 270, που αντιστοιχούν σε έναν υπολογιστή ανά 45 μαθητές.
Το παράδοξο είναι παράλληλα ότι η διευκρινιστική εγκύκλιος έφθασε χθες στα σχολεία και είχε ισχύ… μέχρι χθες!
Με την εγκύκλιο που εστάλη χθες σε όλα τα σχολεία της χώρας, το υπουργείο κάνει γνωστό ότι:
Α. Η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών).
Β. Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων.
Γ. Ειδικότερα, αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη ευρύτερων εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και νέων μορφών μάθησης.
Δ. Για τους ανωτέρω λόγους καλείσθε να καταγράψετε τις άμεσες μόνο ανάγκες των σχολικών μονάδων κάνοντας χρήση της φόρμας σε μορφή excel, που επισυνάπτεται.
Ε. Παρακαλείσθε δε να αποστείλετε τα σχετικά στοιχεία αρμοδίως έως την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, στις 24:00.
Ζ. Σας διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή στην Εξ Αποστάσεως εκπαίδευση εκ μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών είναι ευρύτατη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Η. Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά στις ευκαιρίες που προσέφερε το ΥΠΑΙΘ, αμέσως μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Στη Μαγνησία

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, δήλωσε ότι μετά τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο, ενώ αρχικά η ΔΔΕ είχε δηλώσει 8.500 laptop και tablet, για τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, με τα νέα δεδομένα οι συσκευές που θα έρθουν στη Μαγνησία αναμένεται να είναι μόλις 270, που αντιστοιχούν περίπου σε έναν υπολογιστή ανά 45 μαθητές.
Ο διευθυντής της ΔΔΕ υπογράμμισε στην όλη διαδικασία την χαρακτηριστική ευσυνειδησία των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων, που απασχολήθηκαν ακόμη και μεταμεσονύχτιες ώρες, για να προσδιορίσουν τον αριθμό των μαθητών που είναι σε ανάγκη, προκειμένου να σταλούν στο υπουργείο τα αρχικά στοιχεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «επιτελική κοροϊδία» από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Για ακόμα μια φορά, καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν σε άμεση παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού σε όλους τους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς που στερούνται την πρόσβασή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.