Γ. Αλπάκης : Ανάμεικτα τα συναισθήματα μετά τη συνάντηση με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι παραγωγοί, έδωσαν εκ νέου ραντεβού με τον Υπουργό, σε είκοσι ημέρες
«Αναδείξαμε τα προβλήματα στον Υπουργό, αλλά το αποτέλεσμα μετράει»

Ανάμεικτα συναισθήματα έμειναν στους παραγωγούς του Νομού Μαγνησίας ύστερα από την συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, με σκοπό την έκθεση των αιτημάτων τους και την ενίσχυση του κλάδου τους, εφόσον η ακαρπία τα τελευταία δύο χρόνια μαστίζει σχεδόν ολόκληρο τον Νομό, όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Αλπάκης, γενικός γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων. Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή αναφέρθηκε στα αιτήματα προς τον Υπουργό, ενώ σημείωσε ότι οι ίδιοι, ως παραγωγοί προϊόντων, δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για τον κλάδο τους.
Ο ίδιος ο κ. Αλπάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε ούτε χαρούμενοι, αλλά ούτε και δυσαρεστημένοι», καθώς η πραγματικότητα για τους ίδιους, όπως τόνισε, είναι ότι συνομίλησαν με έναν νέο Υπουργό, αν και ήταν ενημερωμένος. Οι ίδιοι, ως εκπρόσωποι των καλλιεργητών του Νομού από διάφορες περιοχές, τόνισαν πως φρόντισαν να αναδείξουν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν, ενώ ενημέρωσε πως έδωσαν εκ νέου ραντεβού με τον Υπουργό, σε είκοσι ημέρες, καθώς ο αναβρασμός που επικρατεί στον κλάδο τους είναι έντονος και τα αιτήματά τους πολλά.

Πολωνικά μήλα έρχονται στην Ελλάδα

Ο κ. Αλπάκης σημείωσε ότι στην συνάντηση με τον Υπουργό αναφέρθηκε το μείζων θέμα της ελληνοποίησης ξένων προϊόντων. Μάλιστα, έφερε παράδειγμα τα πολωνικά μήλα. «Έρχονται παραδοτέα στην Ελλάδα με 50 λεπτά, από την στιγμή που 50 λεπτά είναι το κόστος για εμάς, όπως είπαν οι μηλοπαραγωγοί της Δράκειας που ήταν παρόντες στην συνάντηση», περιέγραψε ο κ. Αλπάκης. Ο ίδιος τόνισε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να εισάγονται προϊόντα με απαγορευμένα φυτοπροστατευτικά προιόντα και να πωλούνται κανονικά στην Ελλάδα, και μάλιστα, τόσο φθηνά. «Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός», επεσήμανε ο γραμματέας.
Μεταξύ άλλων ζήτησαν αποζημίωση για τους παραδοσιακούς ελαιώνες, εφόσον ελαιώνες με υπεραιωνόβια δέντρα, όπως αυτά της Μαγνησίας, επιδοτούνται με περισσότερα από 80 ευρώ το στρέμμα. Μάλιστα, ζήτησαν ένα πρόγραμμα αποζημίωσης παρόμοιο με αυτό της Άμφισσας. «Ήταν θετικός απέναντι στο αίτημα», σχολίασε ο κ. Αλπάκης.

«Απ ΄το Ειδικό Ταμείο Κλιματικής Αλλαγής;»

Δεν δίστασαν επίσης να αναφερθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και στις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο Νότιο Πήλιο από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια». Μαζί τους ήταν και ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Ραμματάς, ο οποίος ανέδειξε περισσότερο το ζήτημα της αποζημίωσης. «Μέσω ΕΛΓΑ δεν μπορούν να κινηθούν οι παραγωγοί της περιοχής, οπότε θα κινηθούμε με κάποιον τρόπο από το Ειδικό Ταμείο Κλιματικής Αλλαγής», σημείωσε ο γενικός γραμματέας.
«Αναδείξαμε τα προβλήματα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει», τονίζει ο κ. Αλπάκης για να συμπληρώσει ότι η παρουσία της Μαγνησίας στάθηκε αντάξια των περιστάσεων της συνάντησης. Το μήνυμα του ίδιου, αλλά και όλων των παραγωγών του Νομού είναι ότι δεν θα σταματήσουν να αναδεικνύουν τα προβλήματα του κλάδου και τα αντίστοιχα αιτήματά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.