Γιάννης Κίτσιος: Δεν θα αφήσουμε να κλείσει ο Συνεταιρισμός- Θα τον ξαναχτίσουμε

Καταστράφηκε ο Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου

Τρομακτικές διαστάσεις έλαβε η χθεσινή πυρκαγιά που έφτασε χθες στις αποθήκες πυρομαχικών της Αεροπορίας, μεταξύ των Μικροθηβών και της Ν. Αγχιάλου. Μετά τις εκρήξεις, η φωτιά μεταφέρθηκε προς τον Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου “Η Δήμητρα”, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του κτηρίου.

Στο Ράδιο ΕΝΑ μίλησε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Κίτσιος εμφανώς ταραγμένος για όσα έγιναν. Όπως ανέφερε, σε κοντινή απόσταση από τον Συνεταιρισμό ήταν η αποθήκη των πυρομαχικών. “Από εκεί πρέπει να έφυγε καμιά ρουκέτα και να πήγε στο εργοστάσιο και πήρε φωτιά το εργοστάσιο. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε. Το πρόβλημα ήταν ότι 2χλμ ο στρατός δεν άφηνε να πλησιάσουν στα πυρομαχικά. Αυτό μας έφαγε. Αλλιώς εμείς είχαμε πυρασφάλεια στον Συνεταιρισμό, γύρω γύρω ήταν τοίχος, δεν είχε χόρτα, τα είχαμε καθαρίσει. Δεν πήρε από φωτιά. Τα ρήμαξε όλα, άνοιξε ντουβάρια, σκεπές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο ίδιος δεν έχει φτάσει στο σημείο για να δει την καταστροφή, καθώς όπως ανέφερε η αστυνομία δεν επιτρέπει να πλησιάσει κανείς φοβούμενη τυχόν νέες εκρήξεις από την αποθήκη πυρομαχικών.

Αν και το σοκ είναι μεγάλο και η στεναχώρια βαριά, ο κ. Κίτσιος σημειώνει ότι από τη στιγμή που κανείς από το Συνεταιρισμό δεν χτύπησε, δεν τραυματίστηκε και όλοι είναι καλά, θα προσπαθήσουν όλοι μαζί να τον “χτίσουν” ξανά.

“Θα κοιτάξουμε να τον ξαναχτίσουμε. Ένας Συνεταιρισμός 105 χρόνια, θα κλείσει τώρα; Δεν θα τον αφήσουμε να κλείσει. Ο κόσμος είναι καλά, δεν έγινε κανένα ατύχημα. Έλλειπαν οι πάντες. Πήγα κι εγώ με δύο υπαλλήλους, όταν άρχισαν όμως να σκάνε οι ρουκέτες , φύγαμε.

Θα κάνουμε κουράγιο να το ξαναχτίσουμε. Να είναι ο κόσμος καλά και τα άλλα θα γίνουν”, τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.