Γιώργος Ζαφείρης: Για να έχουμε τουρισμό πρέπει να κρατήσουμε «πράσινη» την Μαγνησία

Σήμα κινδύνου για επιπτώσεις στον τουρισμό απ΄τη διασπορά του κορωνοϊού, κρούει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων

Ακόμη ένα Πάσχα, αυτό το φετινό, που τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας δεν θα δουλέψουν και δεν θα μπορέσουν να δεχτούν επισκέπτες ενώ την ίδια στιγμή η «χαμένη» εορταστική περίοδος φαίνεται και στην εστίαση.
Όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης το κλίμα με τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου δεν έχει αλλάξει το δύσκολο κλίμα που υπάρχει, μιας και ουσιαστικά το τετραήμερο του Πάσχα χάθηκε. Μάλιστα για να μην χαθεί και το καλοκαίρι ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως πρέπει να διατηρηθεί η περιοχή μας «πράσινη», αλλιώς οι επιχειρήσεις οδεύουν στην καταστροφή.
Δεν θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας κι αυτό το Πάσχα, καθώς έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ παράλληλα η εστίαση «ανοίγει» τη Δευτέρα του Πάσχα.
«Η αλλαγή του κλίματος θα έρχονταν εάν υπήρχαν ανακοινώσεις για το τριήμερο του Πάσχα. Βάζοντας και την αργία της Πρωτομαγιάς θα ήταν ένα καλό τετραήμερο για τα ξενοδοχεία. Όμως τώρα βρισκόμαστε στα ίδια και αναμένουμε μετά τον Ιούνιο να ξεκινήσει κάτι στον τουρισμό στη Μαγνησία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος επεσήμανε πως για το επόμενο διάστημα δεν υπάρχουν κρατήσεις, ενώ όσες θα γίνουν θα είναι της τελευταίας στιγμής.

Κρίσιμο να κρατήσουμε
«πράσινη» την περιοχή μας

Στο σημείο όμως που στάθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων είναι το υγειονομικό κομμάτι της πανδημίας. Τόνισε πως θα πρέπει όλοι να μεριμνήσουμε ώστε να γίνει «πράσινη» η χώρα μας αλλά και ο νομός μας.
« Θα πρέπει να γίνει πράσινη η περιοχή και να προσπαθήσουμε γι’ αυτό όλοι, να μην χαλάσουμε ό,τι έχουμε φτιάξει για να επανεκκινήσει και ο τουρισμός. Όμως έτσι δυστυχώς δεν θα επανεκκινήσει. Είμαι αισιοδοξος αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πάνε καλά» υπογράμμισε ο ίδιος.
Αναφέρθηκε δε και στο πρόβλημα που υφίστανται τα ξενοδοχεία που είναι ο ανταγωνισμός από τις βραχυχρόνιες κρατήσεις.
«Ακούμε με στεναχώρια για κρατήσεις σε βραχυχρόνιες μισθώσεις κι εμείς θα στείλουμε επιστολή και στον κ. Χαρδαλιά. Δεν μπορούν τα ξενοδοχεία και η εστίαση να είναι κλειστά για να μην διαδοθεί ο ιός και να ακούγεται ότι κάποιοι θα μεταβούν σε σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης και να δούμε πόσοι θα περάσουν από τα διόδια. Δεν είναι δυνατόν να φύγαν όλοι την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο για γιατρό, για κηδείες κτλ. Έλεος. Υφιστάμεθα τα πάντα για να διατηρηθεί η χώρα και η περιοχή πράσινη. Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο, εάν υπάρξει διασπορά, εμείς δεν θα είμαστε ανοιχτοί στις 15 Μαΐου με όλα τα επακόλουθα. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του», είπε εμφατικά ο ίδιος.

«Ένα ποσοστό 80-90% των ξενοδοχείων
της Μαγνησίας θα ανοίξει το καλοκαίρι»

Επεσήμανε πως έχουν γίνει θετικές κινήσεις από το κράτος, όπως η επαναφορά εργαζομένων σε αναστολή εάν δεν μπορέσουν να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις, ενώ θετικό βήμα είναι και η αποζημίωση ειδικού σκοπού των παγίων εξόδων, ειδικά να γίνουν ορισμένες διορθώσεις και εξαλειφθούν οι αδικίες. «Με αυτά τα μέτρα θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε. Θέλουμε να δουλέψουμε κι εμείς κι οι εργαζόμενοι που με 534 ευρώ όλο αυτό τον καιρό δεν μπορούν να επιβώσουν», είπε και συμπλήρωσε πως σε ένα ποσοστό 80-90% των ξενοδοχείων της Μαγνησίας θα ανοίξει με το άνοιγμα του τουρισμού.
Βέβαια επεσήμανε πως για να υπάρξει τουρισμός και στην περιοχή μας, θα πρέπει να ανοίξουν και τα βόρεια σύνορα και να μην υπάρχει η ταλαιπωρία των 7 και 8 ωρών αναμονής στους συνοριακούς σταθμούς, όπως είδαμε να συμβαίνει πέρυσι.
Επίσης θετικό βήμα χαρακτήρισε ο κ. Ζαφείρης το γεγονός ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών, ενώ θα δοθεί και προτεραιότητα εμβολιασμού σε ανθρώπους του τουρισμού και «Αυτό το βήμα είναι πολύ καλό και επικοινωνιακά για να γνωρίζουν οι τουρίστες ότι ερχονται σε μια ασφαλή περιοχή. Παράλληλα, θετική είναι και η χρήση των self tests γιατί θα περιορίζεται η μετάδοση του ιου. Πλέον έχουμε πείρα, ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε αρκεί η χώρα να είναι πράσινη», κατέληξε ο κ. Ζαφείρης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.