Γκάγκα: “Ο Δήμαρχος αποφασίζει για τις εορταστικές εκδηλώσεις” – Τσάμης: ” Επικίνδυνες τέτοιες εκδηλώσεις”

Νίπτει τας χείρας του το Υπουργείο Υγείας για τον συγχρωτισμό των εκδηλώσεων

Τας χείρας του νίπτει το Υπουργείο Υγείας για τις εορταστικές εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν από τον Αχ. Μπέο, εν τω μέσω έξαρσης της πανδημίας, με τα κρούσματα να είναι στη Μαγνησία συνεχώς τριψήφια και με ένα Νοσοκομείο που έχει πάθε μπλακ άουτ από τις αυξημένες νοσηλείες. Η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα πέταξε το μπαλάκι των αποφάσεων στον Δήμαρχο, λέγοντας πως εκείνος αποφασίζει για το εάν αυτές θα γίνουν και αρκέστηκε να δώσει συμβουλές για την τήρηση των μέτρων. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης χαρακτήρισε επικίνδυνες τέτοιες εκδηλώσεις, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνουν.

Με το μπαλάκι να πετιέται στον Δήμαρχο απάντησε η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα για το ενδεχόμενο ακύρωσης των εορταστικών εκδηλώσεων στον Βόλο τη στιγμή που νομός βρίσκεται στο “κόκκινο” .

“Η εισήγηση υπάρχει, συνεννοήσεις γίνονται. Ο Δήμαρχος είναι αυτός που τελικά αποφασίζει. Οι συνεννοήσεις γίνονται. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι μια περίοδος επικίνδυνη από άποψη φορτίου νόσου και η διασπορά είναι πολύ εύκολη, εάν δεν τηρούμε τα μέτρα. Τηρούμε τα μέτρα, φοράμε τη μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, δεν συγχρωτιζόμαστε  και εμβολιαζόμαστε γιατί είναι η μεγάλη ασφάλεια. Αυτά είναι τα βασικά μέτρα. Ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει εκδηλώσεις. Είμαστε σε επαφή μαζί του. Η τελική απόφαση είναι του Δημάρχου δεν νομίζω ότι θέλουμε να παρέμβουμε. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κρατάμε τα μέτρα όχι μόνο σε εκδηλώσεις,  αλλά στην καθημερινότητα Ακόμη είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο. Θα δούμε επιδημιολογικά δεδομένα και θα δούμε εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι”, είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκάθαρος όμως ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΜ που τάχθηκε κατά των εκδηλώσεων, από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

“Όταν έχουμε τέτοια επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία είναι πολύ άσχημα και δείχνουν μια δυναμική να γίνουν χειρότερα ακόμα, αποτρέπεις συναθροίσεις ανθρώπων όχι μόνο σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς και γι’ αυτό πάρθηκε το προηγούμενο διάστημα η απόφαση για ακύρωση των παρελάσεων. Η εκτίμησή μας , ως Ιατρικός Σύλλογος είναι ότι εάν τυχόν υπάρξουν τέτοια επιδημιολογικά δεδομένα και μάλιστα χειρότερα δεν θα πρέπει να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις διότι είναι πολύ επικίνδυνο να έχουμε έκρηξη περιστατικών”.

Νωρίτερα για το θέμα εκφράστηκε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βόλος -Ανατροπή-Δημιουργία» κ. Απόστολος Παπαδούλης χαρακτηρίζοντας  ως απόλυτα ανεύθυνη την απόφαση του Αχ. Μπέου να πραγματοποιήσει, τις εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο επόμενο χρονικό διάστημα . Υποστήριξε ότι ο Αχ. Μπέος είναι γνωστός αλλά απορεί με τους πολίτες που δεν καταλαβαίνουν πως ενώ κινδυνεύει η ζωή όλων , δεν κρατούν αποστάσεις από τέτοιες συμπεριφορές.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.