Guardian: Ο Βόλος στις έξι πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης

Θάλασσα, πολιτισμός και καλό φαγητό

Και σε ποιον δεν αρέσει η θάλασσα, όταν μάλιστα συνδυάζεται με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τη ζωντάνια και τα ωραία στέκια μιας όμορφης πόλης; Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε πρόσφατο άρθρο της, προτείνει στους αναγνώστες της 6 υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και μία ελληνική! Ο λόγος για τον Βόλο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.

O Guardian περιγράφει τον Βόλο ως μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, που συνδυάζει πλούσια ιστορία, πολιτισμό και καλό φαγητό. Επίσης, αναφέρει ότι η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας αποτελεί πύλη πρόσβασης για τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο αλλά και ελκυστική βάση για την εξερεύνηση των μαγευτικών ακτών του Πηλίου.Στο άρθρο γίνεται αναφορά στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η βρετανική εφημερίδα προτείνει μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών, ενώ σημειώνει πως ο Βόλος διαθέτει τον ωραιότερο σιδηροδρομικό σταθμό σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το Βόλο με ποδήλατο, ακολουθώντας τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή, αλλά και ανακαλύψουν τις όμορφες παραλίες του Πηλίου- από τα Καλά Νερά, την Άφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του Πηλίου.

Φυσικά, αναφέρεται και στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου, τονίζοντας ότι σε αυτά δεν παραγγέλνεις ποτέ- οι μεζέδες έρχονται μαζί με κάθε καραφάκι τσίπουρο. Και όσο έρχονται τα καραφάκια, τόσο καλύτεροι γίνονται οι μεζέδες. Το άρθρο ξεχωρίζει το τσιπουράδικο του Δεμίρη και το Φιλαράκι στη Νέα Ιωνία, ενώ προτείνει στους αναγνώστες να δοκιμάσουν και το παγωτό του διάσημου καφέ Μινέρβα.

Δείτε τις υπόλοιπες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που προτείνει ο Guardian:

Κάντιθ, Ισπανία
Το Κάντιθ είναι πόλη της Ανδαλουσίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Πρόκειται για την αρχαία πόλη Γάδειρα. Οι παραλίες La Caleta, Santa Maria και La Victoria μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τον πύργο Torre Tavira, το παλαιότερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην Ισπανία, δύο φρούρια (San Sebastián και Santa Catalina) και τις κατακόμβες Beaterio.

Τουλόν, Γαλλία
Η Τουλόν ή Τουλώνη είναι μια πόλη στη μεσογειακή ακτή της Γαλλίας, 70 χλμ. από τη Μασσαλία, με μεγάλο λιμάνι και πολλές παραλίες για κάθε γούστο. Στην όμορφη παλιά πόλη, οι δρόμοι, γεμάτοι με μικρά μπιστρό, καταστήματα και γκαλερί, σφύζουν από ζωή.

Ρόβινι, Κροατία
Χτισµένο στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στη χερσόνησο της Ίστριας, το Ρόβινι γοητεύει µε τη µεσαιωνική οµορφιά του. Η παλαιά πόλη βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο που μέχρι το 1763 ήταν νησί και αποτελεί τον αρχικό πυρήνα της πόλης. Ο επισκέπτης θα θαυμάσει τον μπαρόκ ναό της Αγίας Ευθυμίας, θα περιπλανηθεί σε στενά σοκάκια γεμάτα cafes και εργαστήρια καλλιτεχνών, θα κολυμπήσει σε ωραίες παραλίες στα νότια της πόλης και θα επισκεφθεί γειτονικά νησάκια.

Κάλιαρι, Σαρδηνία
Το Κάλιαρι είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σαρδηνίας. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη μεσαιωνική πόλη Castello, το Citadella dei Musei με τα ενδιαφέροντα μουσεία, την απέραντη παραλία Poetto και το πάρκο Molentargius που έχει λιμνοθάλασσες, φλαμίνγκο και ποδήλατα για ενοικίαση.

Οστάνδη, Βέλγιο
Η μεγαλύτερη παραθαλάσσια πόλη του Βελγίου βρίσκεται σε τροχιά ανανέωσης χάρη στους νέους πολιτιστικούς χώρους και τα φεστιβάλ που μεταμορφώνουν τους δρόμους της πόλης. Τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα είναι η νεογοτθική εκκλησία St-Petrus-en-Pauluskerk με τους δίδυμους πύργους και το υπαίθριο μουσείο Atlantic Wall Museum. Δέκα λεπτά από τον σταθμό της πόλης εκτείνεται μια τεράστια αμμώδης παραλία, ενώ τα beach bars κοντά στο λιμάνι προσφέρουν cocktails, tapas και μουσική στη σκιά των φοινικόδεντρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.