Ι. Αποστολάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ο Βόλος έγινε η Κολομβία των Βαλκανίων»

Στο επίκεντρο Πανθεσσαλικό αλλά και απευθείας αναθέσεις αιρετών της πλειοψηφίας στον εαυτό τους

Ως την Κολομβία των Βαλκανίων χαρακτήρισε τον Βόλο ο επικεφαλής της α’ ελάσσονας μειοψηφίας του Δήμου Βόλου κ. Ιάσονας Αποστολάκης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, τόσο για τη διαχείριση του Πανθεσσαλικού από το Δήμο Βόλου και το ενοίκιο των 1500 ευρώ από τον ΝΠΣ που το χρησιμοποιεί όσο και για τις απευθείας αναθέσεις αιρετών της πλειοψηφίας στον εαυτό τους, μετά και την ανάδειξη του θέματος από τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ καθώς η κ. Κότογλου φέρεται να έδινε απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία της από τον Δήμο Βόλου.

Σε ότι αφορά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και την υπέρογκη είσπραξη που έγινε εξαιτίας της μαζικής έλευσης των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον ΝΠΣ το Σάββατο, οκ. Αποστολάκης σχολίασε πως «δεν υπάρχει κανένα ηθικό θέμα όταν είναι ανήθικοι οι ίδιοι οι νόμοι που επιτρέπουν τέτοια πράγματα», ενώ κάλεσε τον κόσμο, με αφορμή και την υπόθεση Πάτση, να σκεφτεί με τι κριτήρια ψηφίζει και με ποια κριτήρια στέλνει κάποιους στη Βουλή ή στα δημοτικά αξιώματα.

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η δημοτική παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής είχε αναφέρει το καλοκαίρι του 2021, που είχε γίνει η σύμβαση του Δήμου με την ΕΤΑΔ για το Πανθεσσαλικό ότι για μία ομάδα που έχει εκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και μόνο και από τα εισιτήρια τέτοιου είδους αγώνων, είναι πραγματικά προκλητικό το μίσθωμα των 1500 ευρώ.

«Ήταν άλλοθι ότι για κάποιο διάστημα το χρησιμοποιούσε και η Νίκη Βόλου με 1500 ευρώ. Δεν μπορούσε να συγκριθεί η Νίκη Βόλου, μια ομάδα τότε Γ’ Εθνικής με μια ομάδα Super league. Το Πανθεσσαλικό λειτουργεί με άξονα τον ΝΠΣ , κι ό,τι περισσέψει κι αν περισσέψει δίνεται σε άλλα σωματεία να αθληθούν», σημείωσε ο κ. Αποστολάκης.

Επεσήμανε ότι ο ΝΠΣ πρόκειται για μια ομάδα «φάντασμα» σε ότι αφορά στους φιλάθλους του και σχολίασε πως είναι μια πολύ καλή επιχειρηματική απόφαση του ΝΠΣ σε μία ημέρα να βγάλει τα ενοίκια των επόμενων 300 ετών.

«Και ο Αχ. Μπέος και ο ΝΠΣ είναι στην καλύτερή τους φάση. Είναι μια ομάδα που του ταιριάζει, μια ομάδα χωρίς φιλάθλους που δεν μπορεί να συναντήσει αντιδράσεις. Ό,τι και να κάνει ο Δήμαρχος και πρόεδρος στον ΝΠΣ κανείς δεν του φέρνει αντιδράσεις. Θα συνέβαινε αυτό στον Ολυμπιακό Βόλου και να είναι σαν να παίζει εκτός έδρας; Είναι ντροπή για τη γηπεδούχο ομάδα, είναι σαν υποτίμηση. Νομίζω ότι ζει το όνειρό του ο Αχ. Μπέος γιατί έχει μια ομάδα που την ελέγχει πλήρως χωρίς καμία αντίδραση. Κάποια στιγμή θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε όμως ποια άτομα είναι πέριξ του ΝΠΣ και του ΔΣ και εάν έχουν συμβάσεις με τον Δήμο. Να δούμε εάν άνθρωποι του ΔΣ του ΝΠΣ ή συγγενείς αυτών έχουν δοσοληψίες με τον Δήμο Βόλου», επεσήμανε ο κ. Αποστολάκης.

Μόνο χρίσμα δεν έχει δώσει η ΝΔ στον Αχ. Μπέο

Ο κ. Αποστολάκης κλήθηκε να σχολιάσει και την αποκάλυψη της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ για απευθείας αναθέσεις του Δήμου Βόλου σε εταιρείες στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «Μιλάμε για τη μία, μοναδική και αδιαίρετη γαλάζια οικογένεια όταν μόνο χρίσμα δεν έχει δοθεί από τη ΝΔ στον νυν Δήμαρχο Βόλου, όταν βλέπουμε ότι έχει εναγκαλιστεί από την τοπική ΝΔ και κεντρικά ο Αχ. Μπέος, μιλάμε για την ασυλία στην κριτική, που έχει από τους γαλάζιους βουλευτές που είναι σούζα μπροστά του. Από μία κυβέρνηση που νομοθέτησε και την αύξηση και τη χαλάρωση των κριτηρίων του ποσού των απευθείας αναθέσεων, πλέον οι απευθείας αναθέσεις είναι στα 30.000 ευρώ, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Δεν μου δημιουργεί καμία έκπληξη είναι όμως ένα παράδειγμα του τρόπου που συνδέεται η ΝΔ με τον Αχ. Μπέο και οι δύο κυβερνούν με το ίδιο μοντέλο διοίκησης, σαν παλαιοί Μαυρογιαλούροι που έπρεπε να βοηθήσουμε τα δικά μας παιδιά».

Απευθείας αναθέσεις και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στις εταιρείες τους

Εκτός όμως από τις απευθείας αναθέσεις σε στελέχη της ΝΔ, γίνονται από τον Δήμο Βόλου απευθείας αναθέσεις και στους αιρετούς της πλειοψηφίας και στις εταιρείες του. Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ αποκάλυψε ότι η κ. Δέσποινα Κότογλου επί χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου πήρε τα προηγούμενα χρόνια αναθέσεις από τον Δήμο Βόλου συνολικού ύψους 49.641 ευρώ!

Ο κ. Αποστολάκης σχολίασε για το θέμα ότι υπάρχει και το παράδειγμα του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και δημοτικού συμβούλου, που έδινε απευθείας αναθέσεις για ανταλλακτικά για τα οχήματα της ΔΕΥΑΜΒ στην εταιρεία του.

«Δεν είναι το πρώτο παράδειγμα που συμβαίνει, από την Αποκεντρωμένη δεν υπάρχει κάποια απάντηση, ούτε από κάποιον άλλο ελεγκτικό μηχανισμό. Είμαστε μία Κολομβία των Βαλκανίων. Το θέμα είναι πόσο ακόμα ο κόσμος θα δεχτεί και κολυμπάει σε έναν βούρκο και κάποιοι άλλοι να κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα», τόνισε ο ίδιος.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «τη στιγμή που έχει έρθει στον Δήμο εγκύκλιος για περικοπές στο ρεύμα και αλωνίζουν οι αιρετοί του Δήμου Βόλου  στα δημοτικά κτήρια ενημερώνοντας μετ΄ επιτάσεως να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 10% , ετοιμαζόμαστε να κάνουμε Χριστούγεννα σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε ότι μετά από 8,5 χρόνια διοίκησης του Δήμου από τον Αχιλλέα Μπέο κανένας πολίτης πάνω από 17 -18 ετών που ψηφίζει δεν δικαιούται να πει πως δεν ήξερε.

«Υπάρχει μία μιντιακή παντοκρατορία του Αχ. Μπέου στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά υπάρχει πληροφόρηση, όποιος θέλει μπορεί να ψάξει, να ενημερωθεί. Άρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε», κατέληξε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.