Η νεολαία του Βόλου στους δρόμους ενάντια στη ρύπανση (φωτογραφίες- video)

Συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας, με δυναμική πορεία στους δρόμους, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου

“Όχι στην καύση των σκουπιδιών” βροντοφώναξαν σήμερα οι μαθητές και οι νέοι του Βόλου στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε κατά της καύσης των απορριμμάτων και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής srf απ΄τον Δ. Βόλου.
Με δυνατή φωνή, πανό, πλακάτ με περιβαλλοντικά μηνύματα, μαθητές, νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μέλη συλλόγων και συλλογικοτήτων διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη καύση των απορριμμάτων και ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα.
Τόνισαν ότι μάχονται για ένα καλύτερο περιβάλλον για καθαρό αέρα κι ελεύθερα νερά.
Από τα συνθήματά τους δεν έλειψαν κι αυτά που έβαζαν στο …κάδρο τους αρμόδιους, όπως τον Δήμαρχο Βόλου και τον Περιφερειάρχη. Οι νέοι ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Βόλου, ενώ συνέχισαν στην οδό Ιάσονος και Κ. Καρτάλη.
Πολίτες που έβλεπαν τους νέους, τους χειροκροτούσαν και τους έδιναν συγχαρητήρια για τον αγώνα τους.

Η Χρυσάνθη Παπαπέτρου μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου τόνισε πως οι μαθητές ζητούν επιτακτικά να σταματήσει η καύση σκουπιδιών, να μην δημιουργηθούν νέα εργοστάσια rdf, να αντικατασταθούν τα πλαστικά και να τοποθετηθούν άμεσα κάδοι ανακύκλωσης τεσσάρων ειδών.

Η Χρυσάνθη Παπαπέτρου, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των νέων για το περιβάλλον, της συλλογικότητας που διοργάνωσε το συλλαλητήριο, Ραφαήλ Πράσινος ανέφερε χαρακτηριστικά “Θέλουμε να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στον Βόλο αλλά και πανελλαδικά. Σύμφωνα με το νέο ΕΣΔΑ θα δημιουργηθούν τέσσερις νέες μονάδες καύσης σκουπιδιών παράλληλα με 86 εργοστάσια που θα μεταφέρουν τα σκουπίδια για καύση εκεί.
Επιπλέον όλες οι τσιμεντοβιομηχανίες στην Ελλάδα έχουν πάρει άδεια να καίνε σκουπίδια. Να μπει ένα τέλος σ’ αυτόν τον παραλογισμό, σ’ αυτό το έγκλημα. Η πόλη δεν αντέχει άλλο καρκίνο, θέλουμε να σταματήσει αυτό. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι διαχείρισης των απορριμμάτων. Απ’ όλη την υπόθεση αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση. Ο δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και κυρίως η κυβέρνηση με το νέο ΕΣΔΑ αντιτάσσονται σ’ αυτή την προσπάθεια των συλλογικοτήτων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Είμαστε εδώ να πούμε ένα μεγάλο όχι στην καύση και να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη ζωή”.
Ο Ραφαήλ Πράσινος

Ο Βασίλης Κυριακίδης, εκλεγμένος στον σύλλογο φοιτητών του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σημείωσε πως δεν είναι απαίτηση των νέων να φύγει η ΑΓΕΤ και να κλείσει το εργοστάσιό της, καθώς εκεί εργάζονται πολλοί άνθρωποι, αλλά να σταματήσει να καίει απορρίμματα.
Ο Βασίλης Κυριακίδης

“Κάνουμε μια προσπάθεια να συντονιστεί όλη η νεολαία του Βόλου και μαθητές και φοιτητές, γιατί δεν είμαστε ενάντια στην ΑΓΕΤ. Δεν πρέπει να κλείσει γιατί δίνει δουλειές σε πολύ κόσμο, είμαστε όμως ενάντια στο γεγονός ότι γίνεται καύση υλικών και σκουπιδιών χωρίς προστασία κι αυτό είναι επιβλαβές στην υγεία. Είμαστε ενάντια στην καύση και στο όλο ζήτημα έχουν συντελέσει Δήμος, Περιφέρεια με την ανοχή τους, αλλά και τα Υπουργεία τόσο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΝΔ”, είπε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε βίντεο της πορείας των νέων του Βόλου:

Συγκέντρωση και πορεία μαθητών και νέων του Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων

Gepostet von magnesianews.gr am Freitag, 23. Oktober 2020

Συγκέντρωση και πορεία νέων του Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων

Gepostet von magnesianews.gr am Freitag, 23. Oktober 2020

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.