Χατζηκυριάκος: Εκτιμώ οτι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την επένδυση στις Νηές

Για τη ρύπανση, τον πρωτογενή τομέα και τα έργα μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Δήμαρχος Αλμυρού

Τονίζοντας ότι χρειάζονται αλλαγές στο όλο σύστημα και στον τρόπο πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, για βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, τα έργα και τις επενδύσεις αλλά και τη ρύπανση.

Ειδικά για το τελευταίο, καθώς υπάρχει πρόταση του περιφερειακού συμβούλου, Γεώργιου Ζώγα, για εγκατάσταση μετρητή στην περιοχή, ο Δήμαρχος Αλμυρού σημείωσε ότι συμφωνεί, ωστόσο βλέπει να υπάρχει θέμα με την έλλειψη πιστοποιημένων φορέων. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον Βόλο και τη σύγκρουση απόψεων που καταγράφεται σχετικά με τις μετρήσεις από διαφορετικούς φορείς, ενώ αναφέρθηκε και στις μετρήσεις που είχε κάνει ο Δημόκριτος στο παρελθόν στον Αλμυρό, και οι οποίες δεν είχαν δείξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αλλά έδωσαν μία γενική κατεύθυνση προς τα που και πώς πρέπει να κινηθούν οι Αρχές.

«Βέβαια για εκείνες τις μετρήσεις είχαμε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν είχε αναπτυχθεί αρκετά στον κόσμο αυτή η ενημέρωση γιατί κανείς δεν πίστευε ότι όλα ήταν καλά!» παραδέχθηκε ο κ. Χατζηκυριάκος, συμπληρώνοντας ότι σήμερα μία γενικότερη ανησυχία υπάρχει, αν και προέχουν τα θέματα οικονομικών και επιβίωσης.

«Χρήματα για τα προβλήματα στις Νηές»

Σε εκείνο το σημείο, ο Δήμαρχος Αλμυρού αναφέρθηκε και στο θέμα της επένδυσης στις Νηές, υποστηρίζοντας ότι αν βρεθούν τα κατάλληλα χρήματα, τότε αυτή θα ολοκληρωθεί.

« Αν βρίσκονταν τα 500 εκατομμύρια ευρώ που έλεγαν κάποιοι τότε, δεν θα υπήρχαν εμπόδια, ούτε γραφειοκρατία και ενδοιασμοί. Βέβαια υπάρχουν εμπόδια με τη λειτουργία όλων, Δημοσίου και ιδιωτών. Γενικά, ούτε η νομοθεσία είναι σωστά στημένη, ούτε κατάλληλο προσωπικό υπάρχει, ούτε έχουν ξεκαθαρίσει ζητήματα όπως είναι η χρήση γης. Ουσιαστικά πρέπει να στήσουμε μία νέα χώρα με νέα κόμματα και με αλλαγή αντιμετώπισης των προβλημάτων και με καινούργιο τρόπο σκέψης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έργα και Πρωτογενής Τομέας

Όσον αφορά το εισόδημα των κατοίκων του Αλμυρού, ο κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε ότι αυτό κατά βάση είναι αγροτοκτηνοτροφικό, και συμπληρώνεται κατά 10% από την επισκεψιμότητα και τον Τουρισμό. Ωστόσο στο πλαίσιο των κινήσεων που θέλει ο ίδιος να κάνει, συμπεριλαμβάνεται κατ’ αρχάς η σύσταση μίας Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, αν και η νομοθεσία του δένει τα χέρια, λόγω αδυναμίας πρόσληψης του κατάλληλου προσωπικού, επιμένοντας στην ανάγκη διοικητικής αυτονομίας.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού στάθηκε επίσης στην ανάγκη για ύπαρξη ενός τοπικού πολιτικού σχεδίου ανάπτυξης για κάθε τετραετία και να κατανοήσει ο πολίτης τον ρόλο του στην κοινωνία και να συμμετέχει σημαντικά στην πόλη.

Τέλος, όσον αφορά συγκεκριμένα έργα, σημείωσε: «Υπάρχει σχεδιασμός και μπούσουλας από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είναι δύσκολο να τρέξουν κάποια πράγματα λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού. Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τη λιμνοδεξαμενή του Ξηριά που έχει πολλά προβλήματα, και τα έργα δεν αποδίδουν άμεσα, κι εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε αυτά που θα δώσουν άμεσα ενίσχυση στον πολίτη. Είναι τροχοπέδη η έλλειψη της κατάλληλης αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης.  Για τον βιολογικό στην Αμαλιάπολη παλεύουμε και οι ανάδοχοι μπαίνουν κι αυτοί στο σύστημα που προκύπτει από την οικονομική κρίση. Έχουν δυσκολίες και είναι κατανοητό αλλά δεν πρέπει να χαθούν και τα έργα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.