Ιάσονας Αποστολάκης: «Ο δήμος Βόλου έχει πάρει «κάτω από τη βάση για το Δικαστικό Μέγαρο»

Ο υποψήφιος δήμαρχος προτείνει τη μεταφορά του προς τη Νέα Ιωνία

Έντονη κριτική στη νυν δημοτική αρχή, λέγοντας ότι και στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου παίρνει κάτω από τη βάση, άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5».

Όπως τόνισε, «η αλήθεια είναι ότι δεν τιμά την πόλη του Βόλου με τόσες μεγάλες ανάγκες στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, να έχουμε ένα τέτοιο παλιό και φθαρμένο Δικαστικό Μέγαρο που δεν πληροί τις ανάγκες, ώστε να στεγαστεί και το ανθρώπινο δυναμικό.
Εφόσον επιθυμούμε τον εμπλουτισμό του Δικαστικού Μεγάρου με νέο προσωπικό όπως και θα υπάρξει το επόμενο διάστημα προκήρυξη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα πρέπει να σκεφτούμε, ότι δε θα έχουν οι άνθρωποι που να κάτσουν!»

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, «στο θέμα αυτό, νομίζω ότι η τωρινή δημοτική αρχή, έχει πάρει «κάτω από τη βάση». Επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπήρξε υπόδειξη για οικόπεδο που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, στάθμευσης, στέγασης στο κομμάτι της Ν. Ιωνίας πάνω από το παλιό Πολυκλαδικό Λύκειο. Όμως από εκεί και πέρα έπρεπε ο δήμος Βόλου σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο, που μπορεί να έχει κάποιες ενστάσεις, στο πώς θα γίνει αυτή η μεταφορά, όμως πρέπει να είμαστε καθαροί στην άποψή μας».

Όπως δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, «το Δικαστικό Μέγαρο, όπως είναι μέσα στον Βόλο, στην Πλατεία Ελευθερίας, δεν μπορεί να επεκταθεί . Ακόμη και εάν ανακατασκευαστεί πλήρως , στο μέλλον θα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να δούμε σοβαρά τη μεταφορά του προς τη Νέα Ιωνία. Και αυτό το κτίριο που είναι κόσμημα να υπήρχε μια ανταλλαγή με το δήμο Βόλου. Θα μπορούσε ας πούμε να γίνει μια ωραία Πινακοθήκη. Σε αυτό όμως ο δήμος Βόλου. Δε μπήκε συντονιστής, ώστε να φέρει σε επαφή, το δικηγορικό σύλλογο , το υπουργείο και όποιον άλλον φορέα μπορεί να λάβει μέρος. Φταίει και το Υπουργείο για να λέμε την αλήθεια, έχει αμελήσει το δήμο Βόλου για πολλά χρόνια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.