«Ηλεκτροσόκ» 63χρονου Βολιώτη για ρευματοκλοπή

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών ενώ έλειπε χρόνια από το Βόλο

Σα να έπαθε «ηλεκτροσόκ», αντέδρασε όταν άκουσε την ποινή του Δικαστηρίου, ένας 63χρονος Βολιώτης, που καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση, για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε ο ίδιος την παράνομη πράξη, καθώς τον τελευταίο χρόνο απουσιάζει οικογενειακώς στη Γερμανία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην Πρέβεζα!

Ο άνδρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να έκοψε τις σφραγίδες του κιβωτίου του μετρητή, αλλά και τους ακροδέκτες, θέτοντας εκτός λειτουργίας το πηνίο, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται καθόλου η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ποσό της ζημιάς για τη ΔΕΗ έφτασε τις 4.500 € περίπου, με τις απλήρωτες κιλοβατώρες να αγγίζουν τις 25.000, ενώ το διάστημα που κατηγορούνταν πως έκλεβε ρεύμα, ήταν από τις 22 Αυγούστου του 2013, έως και τις 13 Απριλίου του 2018.

Ο 63χρονος διέμενε στις εργατικές πολυκατοικίες της Αγίας Παρασκευής, λέγοντας πως εδώ και ένα χρόνο μένει στη Γερμανία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια μαζί με την οικογένεια του βρισκόταν στην Πρέβεζα, όπου για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν εργάζονταν κάπου.
Στο Δικαστήριο κατέθεσε ότι δεν ήταν αυτός που έκανε τη ρευματοκλοπή, αλλά κάποιος άλλος άγνωστος που τον έμπλεξε, χωρίς ο ίδιος να φέρει κάποια ευθύνη.

Δύο τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ που κατέθεσαν, ανέφεραν πως συχνά πήγαιναν και έκοβαν τη σύνδεση στο ρολόι, αλλά μετά από λίγο, κάποιος το επανασυνέδεε.

Τελικά η έδρα τον καταδίκασε σε ποινή 30 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ ο 63χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.